Амбросій Чачуа: "Карпати" на правильному шляху"

1588 27.07 2016   13:40
Фото - Денис Руденко, Footboom

Єдина виїзна перемога у 1-му турі Ліги Парі-Матч здобута «Карпатами». Автор першого м’яча у ворота «Сталі» Амбросій Чачуа поспілкувався з прес-службою ПЛ.

– Амбросію, більшість спеціалістів перед початком зустрічі проти вас вважали саме «Сталь» фаворитом…
– Ми налаштовувались на стартову зустріч як на звичайну. Знали «Сталь» за минулим сезоном як хорошу команду, ретельно вивчили стиль гри суперника. Зрештою наші зусилля не минулись даремно, «Карпати» зуміли показати задумане на гру, виконати тренерський план і зрештою перемогти. А стосовно поняття фаворита, то його у нас немає. Незалежно від чиїхось прогнозів і думок, виходиш на поле і граєш на необхідний результат.

– Можливо, це і вимушений був крок, але наскільки ризиковано було виходити з кількома новачками подібного рівня у стартовому складі?
– Якщо ми перемогли 3:0, значить, команда на правильному шляху, а хлопці, якщо так і продовжуватимуть, зможуть вирости у висококласних майстрів. Це стосується і новачків в інших командах – ніхто не вірив у таку яскраву гру вчорашніх дублерів «Дніпра». Я дуже радий, що є стільки талановитих вихованців місцевих шкіл. Дехто з них обов’язково стане майбутнім українського футболу.

– Якщо згадувати перші півгодини, то певна територіальна перевага належала господарям. Це був такий план?
– Звичайно, потрібно було чекати, терпіти, доки з’явиться вільний простір, можливість для маневрів. З огляду на результат, вчинили правильно, а тепер можна трохи перевести подих і рухатись далі.

– Ти став автором переможного м’яча, але ще до того влучив у стійку. Які спогади від цих моментів?
– Чесно кажучи, не було часу засмучуватись, тим більше, мав віру, що буде нагода виправитись. Перед голом Володя Костевич виграв боротьбу на фланзі, передача пішла паралельно штрафного майданчика, м’яч прийшов до мене. У тій ситуації залишалось прийняти пас та добре влучити. Все саме так і вийшло. Завдяки цьому моменту і двом влучним «пострілам» Густаво Бланко Лещука, нам вдалось досягнути максимального результату. Неважливо, хто забив – я чи ще хтось – головне командний успіх.

– Що сказав Сергій Зайцев після гри? І наскільки встигли звикнути до вимог нового наставника?
– Не так багато часу працюємо разом, але за два тижні встигли зрозуміти вимоги нового штабу. У роздягальні почули подяку за гру та побажання не розслаблятись, отримали два дні вихідних, після чого починаємо готуватись до «Динамо». Звичайно, багато залишили сил у Дніпрі, але нічого, час на відновлення є – націлюємось на позитивний підсумок зустрічі з чемпіоном України.

– Багато у 2-й тур зазирати не будемо. Але як гадаєш, менше буде хвилювання проти «Динамо», яке вже встигло виграти і перший титул сезону, і переконливо почати змагання у Лізі Парі-Матч?
– Лідера особливо представляти непотрібно. Це топ-команда, де грають кваліфіковані та відомі виконавці. Але повторюсь: якщо ми будемо всі один за одного, зможемо на полі проявити себе як єдина команда, має вийти хороша гра з непоганими шансами на позитивний результат.

Популярные новости