Володимир Генінсон: "Волинь" погасила борги перед футболістами, які перебувають в Україні

1951 04.06 2016   15:47
Фото - Виктора Перегняка, FootBoom.com

Керівництво Прем’єр-ліги, яке невдовзі відзначатиме перші 100 днів роботи, зустрілося із мас-медіа, аби підбити підсумки минулого сезону та окреслити контури майбутнього.

Участь у прес-конференції взяли президент ПЛ Володимир Генінсон та представник титульного спонсора Ліги Парі-Матч, директор по зв’язках з громадськістю ТОВ «Парі-Матч» Вадим Місюра.

У своєму вступному слові Володимир Генінсон дав власну оцінку минулому сезону:

«Зі спортивної точки зору, минулий сезон я б відніс до досить непередбачуваного і цікавого. Була боротьба за перше місце, за третє, за потрапляння у єврокубки. З’явилося дуже багато молодих і талановитих футболістів, які буквально на очах стали гравцями основних складів. До негативу, швидше за все, варто віднести проблеми із заборгованостями в клубах і велика кількість підозрілих матчів. Сподіваюся, що всі необхідні слідчі дії будуть вчинені і, у разі встановлення вини, порушники будуть покарані. Принаймні, в цьому сезоні з’явився важливий інструмент боротьби з договірними матчами – антикорупційний закон, впроваджений президентом ФФУ Андрієм Павелком. Оскільки мені довелося входити в курс справ посеред сезону, багато рішень вже неможливо було змінити. Тому я постарався якомога скоріше почати втілювати свою передвиборну програму, готуватися до майбутнього сезону і паралельно запускати процес створення нового бренду ліги».

Найбільш актуальним питанням була кількість учасників у наступному сезоні Ліги Парі-Матч.

«Металург» Запоріжжя, як відомо, був виключений зі змагань. Дві команди не отримали офіційно атестат – це «Металіст» та «Говерла». Тобто, лишилося 11 команд. Стосовно «Волині». Дійсно був продовжений термін атестації для цього клубу. Зараз дуже багато мусується в пресі про подання чи неподання «Волинню» документів на атестацію. Насправді, лучани подали всі документи вчасно, крім фінансової звітності через заборгованість. Перед ФФУ була велика заборгованість як за арбітраж у 957 тисяч гривень, вона була погашена до 30 травня. Була велика заборгованість, понад 900 тисяч гривень, перед КДК, вона також була погашена. Була погашена заборгованість перед усіма футболістами, які перебувають на території України. Фінансова звітність була передана в Комітет з атестації і він вже ухвалював рішення. На даний момент у нас є 11 команд Прем’єр-ліги і дванадцята команда, «Зірка», підніметься за спортивним принципом як переможець Першої ліги», – детально все роз'яснив Володимир Генінсон.

Також на прес-конференції прозвучала оцінка співпраці Прем’єр-ліги із титульним спонсором ТОВ «Парі-Матч». Сторони подякували одна одній за надійне партнерство протягом першого сезону співробітництва та підтвердили, що спільними зусиллями продовжать працювати на процвітання українського футболу.

«Ми позитивно зустріли реформи нового керівництва Прем’єр-ліги. Підвищення рівня комунікації з медіа, переговори щодо створення централізованого маркетингу, боротьба за чистоту футбольних поєдинків, соціальні ініціативи президента ПЛ – все це підтверджує стратегічний підхід керівництва до вирішення проблемних питань нашого футболу. Ми продовжуємо співпрацю з Прем’єр-лігою на наступний сезон. Нові футбольні баталії розпочнуться зовсім скоро і, я впевнений, що попереду українські команди чекає ще багато перемог. Ми, як меценати «Ліги Парі-Матч» вболіваємо за те, щоб наш футбол процвітав, і в новому сезоні будемо робити все можливе, щоб якісних матчів і глядачів на стадіонах було більше!», – зазначив директор зі зв’язків з громадськістю ТОВ «Парі-Матч» Вадим Місюра.

Источник: fpl.ua
Популярные новости