Атестованих агентів в Україні зменшилося більш ніж утричі

1023 23.05 2016   09:27
Фото- football.ua

Відомий футбольний посередник розповів про правила на ринку гравців після нововведень від ФІФА.

"Великих змін ми не відчули після того, як ФІФА ліквідувала інститут агентів , - каже в інтерв"ю газеті "Експрес" Ігор Кривенко, - Просто довелося скласти іспити. На ньому кожен потенційний посередник повинен був дати правильну відповідь на щонайменше 12 питань із 15-ти. Питання стосувалися футбольних правил, а також специфіки роботи посередників. Також ФІФА відмінила обов"язкове страхування. Раніше треба було застрахувати свою діяльність на сто тисяч швейцарських франків. Тож ми платили в середньому півтора тисячі доларів на рік страховикам. Зараз цю вимогу скасували".

Цікаво, що ФФУ править від кожного посередника 20 тисяч гривень грошового внеску. "Я не бачу в цьому жодної проблеми, - говорить Ігор Кривенко, - Тренери також платять внески перед тим, як отримують ліцензії".

Нагадаємо, що Федерація футболу України опублікувала список атестованих агентів, які працюватимуть на ринку гравців. Усього 29 посередників дістали ліцензію на роботу. Чотири з них - юридичні особи. За останній рік число менеджерів зменшилося більш ніж утричі, адже торік в українській футбольній кухні працювало близько ста людей. Скорочення штату можна пояснити змінами від ФІФА. Цей орган ліквідував інститут агентів і передав асоціаціям кожної країни самотужки формувати команду посередників між гравцями і клубами. Тож наша федерація уперше відбирала людей, яким надала право займатися посередницькою діяльністю.

Популярные новости