Харківська облрада просить ФФУ видати атестат "Металісту"

1657 11.05 2016   17:15
Фото - metallist.ua

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов звернувся до президента федерації футболу України Андрія Павелка з проханням «розглянути можливість надання футбольному клубу «Металіст» (Харків) атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професійних команд спортивного сезону 2016-2016 років».

«Внаслідок економічної та політичної кризи в нашій країні, військового конфлікту на сході України (частина Харківської області безпосередньо віднесена до зони проведення антитерористичної операції) футбольний клуб «Металіст» опинився на межі зникнення.

«Припинення фінансування може спричинити занедбання чи не останнього футбольного осередку у Східній України. Так, закриття дитячої футбольної академії «Металіст» фактично призведе до того, що більше ніж 300 вихованців опиняться на вулиці, а припинення існування футбольного клубу спричинить втрату робочих місць майже 400 людьми, які обслуговують клубну інфраструктуру», - констатується у листі, направленому Сергієм Черновим до Андрія Павелка.

Підкреслюється велика соціальна значущість цього питання для Харківського регіону. Адже ФК «Металіст» нещодавно відзначив 90-річний ювілей і харків’яни завжди – у славетні часи та складні періоди – підтримують рідний клуб. До фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у Харкові було створено найсучаснішу футбольну інфраструктуру (стадіон ОСК «Металіст», навчально-тренувальну базу, дитячо-юнацьку академію).

Читайте также: ФФУ: нема підстав для апеляцій "Говерли" та "Металіста"

Сергій Чернов висловив переконання, що надання атестату «Металісту» сприятиме сталому майбутньому футбольного життя на Харківщині.

Популярные новости