Богдан Бандура: "Олександрія" - це такий собі "Лестер" українського розливу"

1514 05.05 2016   20:34
fco.com.ua

Колишній футболіст і тренер ФК «Львів» Богдан Бандура прокоментував успіхи новачків прем’єр-ліги, а також поділився висказав свою думку відносно нового формату чемпіонату України.

«Я не розумію, кому буде цікаво дивитися новий чемпіонат України з футболу, особливо другу його частину. Ну кого зацікавлять розбірки шістки аутсайдерів, крім самих цих аутсайдерів. Та й перша шістка, яка боротиметься за медалі нічим не здивує. Ну хто там створить конкуренцію «Динамо» чи «Шахтарю»? «Дніпро»? Не думаю. Ще не відомо що буде з цією командою. «Зоря» і «Ворскла» теж далеко не рівня нашим грандам. По суті, ми отримаємо чемпіонат двох команд, а не чемпіонат України. Все таки географію футбольного чемпіонату слід розширити, щоб цими змаганнями жила вся Україна, а не окремі міста. Ну, але вирішили так... На початку 90-х років наш чемпіонат теж був дуже нецікавим, але з часом він таки став хорошим турніром. Залишається вірити, що і нинішню кризу ми переживемо і повернемо глядачів на трибуни.

Відносно новичків цього сезону, то «Сталь» і «Олександрія» наробили багато шуму у нашому футболі. І якщо успіхи «Сталі» ще можна пояснити, бо там є декілька досвідчених гравців, які пограли на високому рівні, то успіхи «Олександрії» для мене є феноменом. Це такий собі «Лестер» українського розливу. Там немає зіркових футболістів, а ті, що грають, не можуть похвалитися великим досвідом. Як на мене, там все таки найбільша заслуга тренера Володимира Шарана, який зумів створити цей колектив. Шаран мій товариш і я щиро вболіваю за його успіхи. Він давно працює в Олександрії і це дало результат. Дай Боже, щоб це був не тимчасовий успіх і щоб ця команда в наступному сезоні теж дарувала своїм уболівальникам приємні сюрпризи та інтригу. Від цього виграє весь чемпіонат. дуже прриємно, коли команди, які виходять з першої ліги, так впевнено грають в елітному дивізіоні. Що більше буде таких команд, то цікавішим буде чемпіонат України», - сказав Бандура в інтерв’ю «Експрес».

Популярные новости