ЗМІ: за що "Дніпро" виключили з єврокубків

1994 31.03 2016   14:26
Фото - оф.сайт ФК "Шахтер"

За інсайдерською інформацією "Дніпро" пропустить наступний єврокубковий сезон. Головна причина - заборгованість перед екс-тренером Хуанде Рамосом та його іспанськими помічниками, яка складає 1 млн 742 тис. євро. Це був терміновий платіж, який міг дозволити клубу уникнути серйозних санкцій. Загальні ж борги "Дніпра" складають близько $10 млн.

Існує цікава історія з фірмою, яка будувала "Дніпро-Арену". Призові за участь у Лізі Європи, яких УЄФА позбавив "Дніпро" у минулому і нинішньому сезоні (понад $10 млн) не були виплачені німецькій компанії Hochtief Solutions, що будувала стадіон. Гроші будуть виплачені за рішенням суду, але компанія досі вимагає стягнути борги з "Дніпра".

Крім цього у "Дніпрі" існують великі заборгованості по зарплаті. За різними даними клуб не платить зарплату із серпня 2015-го. Якусь малу частину вже виплатили. Гравці наразі не йдуть до Палати з вирішення спорів ФФУ, як це зробив Хуанде Рамос, щоб не підставляти клуб.

Саме рішення Палати з вирішення спорів ФФУ по Рамосу, яка зобов'язала "Дніпро" сплатити борги, і подальша відмова Коломойського, стала причиною жорстких санкцій з боку УЄФА. В умовах фінансового фейр-плей контроль клубів, які беруть участь у єврокубках, там дуже жорсткий.

Читайте также: СМИ: Игорь Коломойский не будет платить по долгам "Днепра"

Як викручується Коломойський

Президент клубу обіцяє погасити частину боргів, футболістам навіть дали трішки грошей. Але основну ставку Коломойський робить на продаж високооплачуваних футболістів. Існує і така практика, як відпустити в інший клуб в обмін на списання боргів по зарплаті, як це було в історії з Коноплянкою та Селезньовим.

"Дніпро був винен 30-річному Селезньову більше мільйона євро за старими платежах, плюс - затриману зарплату за кілька місяців. Контракт у гравця з "Дніпром" добігав кінця влітку. Селезньова відпустили у "Кубань" і він пробачив всі борги по зарплаті.

З клубу вже пішло багато високооплачуваних гравців (Коноплянка, Дуглас, Канкава, Бойко, Калінич, Селезньов...). Хтось за гроші, а дехто в обмін на списання боргів. Таким чином Коломойський полегшує зарплатну відомість.

Але "Дніпро" чудово розпочав весняну частину сезону (3:0 премогли "Сталь" у Кубку України), має хороший склад і готується до перебудови. От тільки контракти в 11 футболістів завершуються влітку. За нашими даними, їм пропонуватимуться нові умови з меншими зарплатами.

Источник: Depo Сектор
Популярные новости