Євген Чумак: "Закріпитись в основі "Динамо" - це мрія всього мого життя"

1489 23.12 2015   09:56
Фото - matchday.ua

Півзахисник «Динамо», який виступає на правах аренди за «Говерлу», Євген Чумак підвів підсумки 2015 року, а також розповів про свою мрію.

- Вважаю, що цей рік пройшов для мене успішно. Найбільше запам'яталось, звичайно ж, те, що я зіграв за перший склад «Динамо».

- У 2015 році ти дебютував у Лізі Європи. Які були емоції?

- В день гри був мандраж, ще більше хвилювання з'явилося, коли приїхали на стадіон. Але, коли вийшов на поле у матчі з «Генгамом», чесно кажучи - хвилювання не було. Треба було відразу добре увійти в гру, там не було часу для хвилювання і розгойдування.

- Ти, виявився одним з багатьох «динамівців», які відправились в оренду у «Говерлу». Те, що поруч багато знайомих гравців, якось допомогло тобі в процесі адаптування?

- Звичайно, адже з багатьма із цих хлопців я грав і раніше. Це допомогло якнайшвидше адаптуватись.

Читайте также: Лига Пари-Матч-2015/16: статистические итоги первой части сезона

- Можеш порівняти Реброва та Грозного? Їх моделі гри?

- Ігрові моделі Сергія Станіславовича та В'ячеслава Вікторовича дуже відрізняються! У «Динамо» більше акценту йде на атаку, а в «Говерлі» на оборону. Також в «Динамо» робиться акцент на швидкий відбір м'яча після його втрати і пресинг.

- Що очікував від Чемпіонату світу?

- Очікував лише найкращого. Коли їхав туди, вже знав, що «Динамо» - чемпіон. Було дуже приємно, коли і тренери, і гравці вітали усіх «динамівців», які були у складі. Також, звичайно, досвід, який здобув під час своїх виступів за основний склад «Динамо» допоміг, виявився дуже цінним.

- Свій перший матч збірна України грала проти господарів чемпіонату – Нової Зеландії. До того ж це був матч-відкриття. Чим запам’ятався?

- На матч-відкриття прийшов весь стадіон, а це близько 25 тисяч вболівальників. І було приємно чути наших фанатів, яких було близько 100 чоловік і їх було чутно не гірше ніж уболівальників суперника.

Читайте также: Орест Кузык: "Очень хочется вернуться в "Динамо"

- Який матч найбільше запам’ятався?

- Напевно, це поєдинок проти США. Обігравши їх ми зайняли перше місце в групі.

- А момент, який найбільше запам’ятався?

- Безумно, момент, коли ми співали гімн і на трибунах був наш, український хлопчик, який підняв плакат де було написано «Чумак вперед». Мені було настільки приємно, що у мене мало не пішли сльози.

- Гра з Сенегалом. Що не вийшло?

- У матчі проти Сенегалу суддя не зупинив гру після явного фолу на нашому гравцеві. Після цього нам і забили. А в серії пенальті сталось щось незрозуміле, ніхто не міг зрозуміти, що саме відбувається. Це був найважчий момент під час світової першості.

Читайте также: Вячеслав Грозный: из арендованных у "Динамо" футболистов в Киев зимой никто не вернется

- Чи планує Сергій Ребров залучити тебе до зборів з першою командою?

- Поки що сам не знаю, поїду чи ні.

- Які очікування від наступного року? Цілі?

- Очікування і цілі на наступний рік дуже прості. Працювати що є сили аби повернутись до «Динамо» і закріпитись в основі. Це мрія всього мого життя.

Источник: 1927.kiev.ua
Популярные новости