Ігор Йовічевіч: "Буду тренером "Карпат" до 31 грудня, а далі подивимося"

1505 04.12 2015   00:27
Фото - Денис Руденко, Footboom

Головний тренер львівських «Карпат» поділився думкою про гру з «Шахтарем» на післяматчевій прес-конференції.

- Вітаю «Шахтар» з перемогою! Думаю, моя команда сьогодні гідно виглядала, і те, що планували, виходило довгий час. Організація і план на гру виконувалися, конкретних моментів для взяття воріт у нас не було. Але ми довго перебували в позитивному настрої, в надії, що протримаємося якомога довше, мали шанси закінчити матч краще. Перший гол сильно вплинув на команду, адже він такий нестандартний вийшов: сталося непорозуміння між захисником і воротарем, помилка в комунікації. Після голу стало ясно, що відігратися і позбавити простору «Шахтар» буде складно. Така команда, як «Шахтар», індивідуальних помилок - що в другому, що в третьому голі - не прощає. Все одно вважаю, що вдало закінчили осінню частину чемпіонату, придбали неймовірний досвід, щоб рухатися далі, і у команди було багато позитивних результатів.

- Суддівство як оціните?

- Суддівство не обговорюю - не моя компетенція. На це є особисті причини.

- Ви продовжите працювати з «Карпатами»?

- 31 грудень мій контракт підійде до завершення. Все, що міг протягом п'яти років, віддав клубу. Вважаю, можливий недолік досвіду і знань я компенсував своїм натхненням, позитивом, енергією, своїми амбіціями. Я перейняв досвід у інших кваліфікованих людей в клубі, передавав досвід підопічним. Вдячний клубу за те, що він мені дав. Дякую уболівальникам за підтримку. Вони і під час ігрової кар'єри, і зараз дуже добре впливали на мене. Я отримую енергію, яку і передаю своїм футболістам. Дуже радий, що був тренером «Карпат»! Повторюся, буду тренером до 31 грудня, а далі подивимося.

- Чи не виключаєте варіант, при якому команда за вас попросить і це вплине на ваше рішення залишитися у Львові, в Україні?

- Я й так дуже радий, ви собі не уявляєте! Футболісти сказали, що і далі хочуть працювати зі мною. Вони демократично висловили свою думку. Ми одна сім'я, наша сила якраз в єдності - таке рідко зустрінеш, і в Україні я назву всього пару команд, в яких такі сильні взаємини між тренерським штабом і гравцями. Львів - дуже специфічний регіон, і люди за характером відрізняються... Це футбол, зрештою, і тренери змінюються. Не буду я, прийде інший тренер, який буде кваліфікованим, буде так само давати результат, розвивати молодих футболістів. Ви бачили сьогодні, як багато їх грало. Через кілька років вони будуть грати, можливо, з ПСЖ в Парижі. Це реальність і це величезний досвід для нашого клубу, який є трендом в українському футболі.

- Які збори заплановані у команди?

- Не можу зараз сказати, так як сам не знаю, що буде завтра. Це вже питання до керівництва.

- Ви одягнені сьогодні в дуже цікаву вишиванку. З чим це пов'язано?

- Це подарунок моєї команди! Я таке дуже ціную, тому у відповідь віддаю своє серце, час і всю енергію. Подарували 30 листопада на день народження, і хлопці попросили, щоб на цей матч надів цю вишиванку. Пригадую, як кілька років тому мені теж подарували вишиванку з карпатським гербом, я її іноді одягаю. А сьогодні я, звичайно, не міг команді відмовити.

Источник: ФК "Шахтер"
Популярные новости