Повернення "Шахтаря" в Донецьк: Сергій Палкін озвучив умови

1384 20.10 2015   19:23
Фото - shakhtar.com

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін розповів, коли "Шахтар" повернеться в Донецьк. Війна на Донбасі потроху стихає, відтак повернення гірників до рідного міста стає дедалі актуальнішим. Сергій Палкін пояснив, за яких умов "Шахтар" зможе повернутися в Донецьк.

- Юрій Луценко заявляв, що вибори на окупованих територіях попередньо плануються на квітень 2016 року. Чи достатньо факту виборів, виведення іноземних збройних формувань з території України, аби перша команда Шахтаря повернулася у Донецьк?

- Ніхто не знає, коли "Шахтар" повернеться. Ситуація настільки складна, що прогнозувати надзвичайно складно. І те "потепління", котре останнім часом виникло між "ЛНР", "ДНР" та Україною – це, звісно, хороший знак, але він жодним чином не дає чіткого розуміння того, коли клуб повернеться в Донецьк. Також хотів би додати, що я не розділяю першу та другу команди. На Донбас "Шахтар" повернеться у повному складі, починаючи від академії, й закінчуючи основою.

Читайте также: Сергей Палкин: "Вачиберадзе, Билоног, Зинченко - слабаки"

- Якщо Донбас отримає так званий "особливий статус", це допоможе "Шахтарю" повернутися?

- Я, чесно кажучи, не розумію, що це за поняття "особливий" чи "не особливий" статуси. У нас єдина країна, й Донбас є її частиною. А ігри з "особливими" статусами використовують, щоби обіграти ситуацію в той чи інший бік. Це радше юридичний аспект, ніж реальне життя. На Донбасі забагато замішано політики, яка повністю зруйнувала там життя. Потрібно відштовхуватися від економічних принципів, а не продовжувати слухати політиків і політику. Дай Боже, щоби закінчилася війна, й це вже буде великим досягненням для всіх нас.

- Які конкретно умови мають бути виконані для повернення у Донецьк? Політичні, безпекові...

- Перш за все безпекові. Є питання по легіонерам, родини яких живуть за кордоном, читають пресу. Зрозуміло, яка у них думка склалася про події. В такій ситуації навіть ми нічого не зможемо вдіяти, якщо футболісти боятимуться їхати в Донецьк.

Читайте также: "Шахтер" постоянно занимается вопросом возвращения на "Донбасс Арену"

- А ви обговорювали ймовірне повернення з легіонерами?

- Я дуже сподіваюся, що всі футболісти будуть раді повернутися в Донецьк. Адже в тій ситуації, в котрій ми наразі перебуваємо, успішно функціонувати непросто. В історії футболу ще не було аналогічного випадку, й постає питання: "Як довго це все триватиме?". Зрештою, ми не може вічно жити в еміграції, без своїх уболівальників, бази, стадіону… Звісно, ми спілкуємося з футболістами у формальній, неформальній обстановках, вони хочуть повернутися в Донецьк. Але, повторюся, усе залежить від безпеки. Потрібно вирішуватися й технічні аспекти: відновлення аеропорту, доріг тощо. Скільки це займе часу? Тимчасово можемо літати з Маріуполя або із Запоріжжя. Безперечно, ми зіткнемося із труднощами, але вони не критичні.

- Але ж за вимогами UEFA аеропорт повинен знаходитися не далі, ніж за 120 км від місця проведення матчу?

- Ми теж багатьом клубам йшли на поступки. Неодноразово прилітали в один аеропорт, а з нього кілька годин автобусом добиралися до місця дислокації. В УЄФА про це чудово пам’ятають, тож, гадаю, нам мають піти на поступки. Тим паче, футбольна інфраструктура перебуває в нормальному стані: тренувальні поля, стадіон готові обслуговувати матчі найвищого рівня.

Источник: "Факты ICTV"
Популярные новости