Артур Карноза: "Крім "Дніпра" вболівав за "Мілан"

1250 20.03 2015   18:49
Фото - fckarpaty.lviv.ua

Півзахисник «зелено-білих» Артур Карноза поспілкувався з уболівальниками у прямому ефірі на традиційній карпатівській веб-конференції. Протягом півгодини він відповідав на запитання, а найцікавіші відповіді ви зможете прочитати на офіційному сайті.

«У Дніпропетровську я прожив 20 років. Там у мене залишилися сім’я, рідні, близькі. Дитинство було звичайне: всі в дворі з ранку до вечора ганяли м’яча, а потім старші хлопці порадили мені записати на футбол. З семи до десяти років мене мама водила, потім сам почав ходити. Так і дійшов до дубля «Дніпра». Коли був малий, подавав м’ячі на матчах. З того часу мені найбільше Рикун подобався – дуже сильний футболіст. Але крім «Дніпра» з дитинства уболівав за «Мілан». Вони, правда, були тоді сильнішими, ніж зараз».

«У дитячих секціях займався над технікою. Тренери вчили «щокою» віддавати м’яча чи набивати. Кожному це закладається. Цього можна навчитися і вдосконалюватися. Але не всі тренери приділяють цьому увагу. Один кидає м’яча і дітки бігають, а інший душу вкладає, займається, веде. У будь-якому випадку треба завжди займатися. Тоді можна прогресувати і ставати сильнішим».

«Львів мені дуже подобається. Хороше європейське місто і ще дуже компактно. Мені тут добре і комфортне. Звичайно, уболівальники також подобаються. Коли ми грали перший матч в цьому році проти «Металурга», то здавалося, що матч проходить у Львові, а не в Києві – стільки людей приїхало нас підтримати».

«Хочеться добитися того, щоб «Карпати» вийшли в Лігу Європи. Всі в це вірять і сподіваються. Зараз в команді зробили ставку на своїх – у нас дуже багато молоді. Тренери їм довіряють, дають грати. Це дуже добре. У цьому головна відмінність «Карпат» від інших команд».

«Якщо на зборах чи в заїздах перед матчем, живу з Денисом Кожановим. Ми також дружимо сім’ями. А більше за інших спілкуюся із нашим Руні – Михайлом Сергійчуком. За манерою гри він на нього схожий. Ну, іще трішки на Агуеро (сміється). Передати йому привіт? Ні, він певно спить після тренування».

«Забити гол головою? У мене нема такої мети. На тренуваннях іноді хлопці жартують, що гра головою – це мій козир. Зрештою, ми ж не в баскетбол граємо. Так само складно забити гол головою після кутового. По-перше, я часто їх сам виконую, а по-друге, якщо не подаю, то до штрафного не йду, тримаюся на підборі».

«Чи хотів би я зіграти роль в кіно? Куди мені. Де я, а де кіно (сміється). Але якби була така нагода, то я б знявся в ролі гонщика у фільмі «Форсаж». Хоча ганяти не люблю, якщо їду, то максимум 40 кілометрів на годину. До речі, чекаю на вихід сьомого «Форсажу». Вже не можу дочекатися. Як тільки він вийде в прокат, одразу ж піду в кіно».

Популярные новости