ТМ. "Карпаты" - "Адмира Ваккер" (Австрия) 0:0

1045 31.01 2015   23:07

Контрольний матч

«Карпати» - «Адміра Ваккер» (Австрія) 0:0

«Карпати» 1-й тайм: Мисак, Ксьонз, Гітченко, Сениця, Кравець, Даушвілі, Чачуа, Завійський, Голодюк, Кльоц, Страшкевич.

«Карпати» 2-й тайм: Підківка, Костевич, Пластун, Новотрясов, Лобай, Михайловський, Федорчук, Кожанов, Карноза, Швед, Гуцуляк.

«Адміра Ваккер»: Куттін, Віндбіхлєр, Шьоствендер, Цвайєршіц, Ебнер, Лакнер, Ґрозурек, Оер, Сулімані (Еґхо, 49), Кнасмюллєр, Кершбаумер.

Попередження: Федорчук, 48.

На десерт зборів «зелено-білі» отримали доволі міцного суперника, представника австрійської Бундесліги. «Адміра Ваккер» вийшла грати проти «Карпат» практично у бойовому складі, адже за два тижні вона вже починає виступи в офіційному сезоні. Натомість керманичі львівської команди продовжують шукати оптимальний варіант складу та перевіряти перспективну молодь.

Мало того, що матч відбувався під кінець важких зборів, проти австрійців не змогли зіграти Мірошніченко, Сергійчук та Манце, у кожного з яких були певні негаразди зі здоров’ям, а також воротар Олег Мозіль. Таким чином тренери розділили 22 гравці на дві команди, кожна з яких мала зіграти по тайму.

Австрійці одразу ж кинулися атакувати ворота Мисака і варто сказати, що були близькими до того аби відкрити рахунок. Щоправда, з точністю у суперника були проблеми. Та й сам Мисак ґав не ловив, а в одному з випадків взагалі врятував команду від вірного гола, коли кинувся в ноги нападнику, який вийшов сам на сам.

А вже у другій половині тайму ініціатива повністю перейшла до гравців «Карпат», які створили два прекрасні гольові моменти. Спершу Ксьонз продерся правим флангом і віддав ювелірну передачу до карної зони – захисник пролетів повз м’яч і, здавалось би, Завійському вже нічого не загрожує розстріляти ворота з кількох метрів. Однак, Тарас пробив вище перекладини, очевидно, помилка оборонця його таки дезорієнтувала.

Уже за кілька хвилини зусиллями центральних хавбеків м’яч потрапив до Голодюка, який вивів на побачення з воротарем Дмитра Кльоца. Юний півзахисник технічно хитнув кіпера, а коли він залишився поза спиною, пробив у здавалось би порожні ворота. На жаль для Кльоца і «Карпат», оборонці встигли винести круглого подалі в поле.

Другий тайм запам’ятався більшою кількістю моментів – важливу роль у цьому грали Денис Кожанов, Артур Карноза та Валерій Федорчук, які постійно загострювали ситуацію біля воріт австрійців. Федорчук двічі цілив в рамку з-за меж карної зони, але спершу пробив трішки вище хрестовини, а потім вдало зіграв воротар, який дістав м’яча з шістки.

Здавалось би, «Карпатам» допоможуть стандарти, яких не бракувало, зважаючи на агресивні дії захисників суперника. Штрафних не бракувало, навіть дуже небезпечних, однак реалізувати бодай один не вдалося. Кожанов пробив близько до штанги, а Костевич не розрахував силу свого удару.

Щодо атак австрійців, то іноді вони також несли в собі гостроту, але надійні дії Ігоря Пластуна та його партнерів вселяли абсолютний спокій. Захисник впевнено прикрив швидких форвардів, атакуючи їх навіть на чужій половині поля. Тож за винятком кількох ударів, з одним із яких Підківка блискуче впорався, у кіпера «Карпат» особливої роботи і не було.

Тож «зелено-білі» закрили збори третьою нічиєю поспіль. Однак перейматися за результат уболівальникам не варто – на других зборах команда більше часу присвятить налагодженню ігрових кондицій. Як це вдасться зробити побачимо у п’ятьох спарингах.

Популярные новости