Олег Федорчук: "У разі втілення проекту в життя, ми забудемо про прогрес усього українського футболу"

1093 14.12 2012   21:44
Фото - sport-express.ua

Екс-тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук називає ідею проведення чемпіонату СНД із футболу абсурдною.

"Якщо донецький "Шахтар" дуже хоче, то хай за прикладом хокейного клубу "Донбас" спробує себе в якомусь міфічному чемпіонаті СНД", – каже Федорчук. – А ми, як заявляє президент Янукович, подивимося на це дійство зі сторони і зробимо висновки."

"Мішель Платіні заявив, що квоти в єврокубках залишаться на рівні однієї країни. Тобто в Лізі Чемпіонів гратимуть максимум дві команди, причому одна з них стартуватиме у кваліфай-раунді. Зараз у таблиці коефіцієнтів ми випереджаємо Росію. Якщо знову об'єднаємо чемпіонати, то з часом наш коефіцієнт знову забере собі Росія, як це вже було в 1992 році, а ми стартуватимемо з нуля.

Мене не дивує, що ініціатором проведення такого чемпіонату є компанія "Газпром". Бо тут більше політики, ніж власне спорту. Чомусь ні "Шелл", ні "Кока-Кола" не переймаються транснаціональними чемпіонатами. А "Газпром" – будь-ласка.

У разі втілення проекту в життя, ми забудемо про прогрес усього українського футболу, " – вважає Федорчук.

Нагадаємо, що у Росії вже з'явився оргкомітет зі створення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу, який розробить концепцію проведення такого турніру.

Источник: gazeta.ua
Популярные новости