Сергій Сидорчук: "Головне, щоб новий чемпіонат відбувся та пройшов без переносів"

1572 13.07 2014   13:29
Фото - Денис Руденко, FootBoom.com

У контрольному матчі з «Андерлехтом» півзахисник Сергій Сидорчук відзначився результативною передачею.

Забитий м'яч хоч і не допоміг «Динамо» піти від поразки, зате надав Сергію впевненості у своїх силах.

- Вийшов досить цікавий матч. У «Андерлехта» тренер з Албанії, у команди відчувається характерний для балканських країн настрій, часом зайва емоційність, артистичні падіння. «Динамо» почало здорово, суперник перші хвилин двадцять навіть поле не переходив. У нас виходило робити все, що вимагали тренери. Займали «широкі» точки, при втраті м'яча одразу вступали в його відбір. Не можна сказати, що пропущені м'ячі були безглуздими. Швидше, наслідки наших помилок.

- Судячи з відсотку володіння м'ячем, «Динамо» повністю контролювало гру. Така була установка Сергія Реброва?

- Є чотири фази гри - крім атаки і оборони, це перехід з оборони в атаку і навпаки. Так, тренери хочуть від нас бачити атакуючий футбол, але при втраті м'яча ми відразу повинні вступати у відбір. Наприклад, як грав в минулому сезоні «Атлетіко». Намагаємося ще на чужій половині поля забрати м'яч. Коли все це виходить, наш футбол можна назвати атакуючим.

- Виходячи вас в центрі поля, які вимоги пред'являє головний тренер?

- Проти «Андерлехта» грали з двома «інсайдами». Від нас вимагають вриватися в зони, шукати передачами нападників. В останньому матчі вдалося увірватися в штрафну і віддати точну передачу. Не хочу коментувати свою гру, ці питання краще адресувати тренеру.

- Тактика гри «Динамо» також дещо змінилася, що встигли помітити вболівальники з трансляції матчів зі зборів на офіційному сайті ФК «Динамо» (Київ)...

- Наша базова тактика 4-1-4-1, але є багато варіацій, кожну з який при необхідності можемо використовувати. Намагаємося багато грати через фланги, швидко переводити м'яч.

- У цій тактиці ви та сама «одиничка» посередині?

- Коли як, іноді мене використовують і в центрі захисту. Від цієї «одинички» дуже багато вимагають. Це командир на полі, баланс між захистом та атакою.

- Оцінюючи вашу гру в сезоні, експерти вказують на велику кількість фолів при відборі. Це той компонент, над яким потрібно працювати?

- Мені здається, порушення правил часто йдуть через емоції. Зараз намагаюся діяти набагато холоднокровніше. Сподіваюся, більше колишні проблеми виникати не будуть.

- Одне із головних питань сьогоднішнього дня в українському футболі - формат проведення чемпіонату. Як вам запропонована нова формула?

- Якщо в Лізі Європи у України на одне місце стане менше, яка турнірна мотивація буде у другої четвірки? Для кількох команд турнір задовго до свого закінчення втратить всякий сенс. Але моя справа грати, а не визначати формат змагань. Головне, щоб новий чемпіонат відбувся, пройшов без переносів, а переміг у ньому найсильніший.

Популярные новости