"Карпати": перше тренування на третіх зборах

1488 12.02 2013   00:14
Фото - fckarpaty.lviv.ua

Для «Карпат» розпочався останній закордонний етап зимової підготовки. Після двох днів відпочинку команда знову зібралася у львівському аеропорту, аби вирушити до Туреччини на треті збори. У складі делегації не було кількох гравців, які добиралися до Антальї самостійно, ще дехто, як, наприклад, Сергій Зеньов та перший новачок Сергій Гаращенков взагалі з Туреччини не виїжджали. Не обійшлося і без поповнення. До команди приєднався Ігор Ощипко, який кілька місяців лікував свою травму, отриману в матчі проти маріупольського «Іллічівця».

До Белека, який розташований неподалік від Антальї, карпатівці доїхали без пригод. Зрештою, так само, як і долетіли до Туреччини. Місцем дислокації на наступні 10 днів буде затишний готель Susesi, збудований у досить химерному вигляді, з великою кількістю коридорних лабіринтів та внутрішніх басейнів, до яких можна вийти просто з номера. Однак така архітектурна форма лише додає готелю оригінальності. Вже за день карпатівці запам’ятають, куди треба спускатися в тренажерний зал і як найшвидше потрапити у великий басейн. А декому зі старожилів і вчити нічого не треба, достатньо буде просто згадати – кілька років тому «Карпати» вже жили тут.

Не може не тішити і те, що готель тихий. З футбольних команд тут живуть лише «Марібор» – перший суперник «зелено-білих» на третіх зборах, та російська «Мордовія». А от галасливих дітей, які не знаходили собі місця у готелі на других зборах, нема. Тому й тихо. Вражає оригінальністю і місцевий ресторан, який рясніє найрізноманітнішими стравами світової кухні.

На перше тренування, у понеділок, команда вирушила о 9-ій ранку. За кілька хвилин автобус зупинився біля комплексу полів, який належить готелю. Займалися карпатівці, знову ж таки, у тиші та спокої. Ніколай Костов побажав футболістам працювати в такому ж ритмі і з таким же бажанням, як і на двох попередніх зборах. Як і годиться, перше тренування носило втягуючий характер і складалося переважно з бігових вправ. А після ранкового заняття «зелено-білі» відправилися в тренажерний зал і склали компанію Ігорю Ощипку, який майже півтори години працював там сам.

Він – єдиний, хто не зможе взяти участь в товариських матчах. Перший з них розпочнеться вже у середу, коли «зелено-білі» зіграють з чемпіоном Словенії – «Марібором». Ця команда зараз на ходу – у чемпіонаті вона відірвалася від найближчих переслідувачів на солідну відстань і, швидше за все, знову здобуде золоті медалі. Мають словенці і нещодавній єврокубковий досвід. Минулого року вони грали в груповому етапі Ліги Європи з «Тоттенхемом», «Лаціо» та «Панатінаїкосом». Після перших трьох матчів словенці мали хороші результати – розгром греків, нічия з англійцями та мінімальна поразка від італійців. Зате у наступних трьох поєдинках «Марібор» програв геть усе. Окрім «Марібора», як відомо, на «Карпати» чекають сербський ОФК «Белград» та норвезький «Тромсе».

Популярные новости