Олексій Антонов: "Заробляв мільйон доларів на рік? Це перебільшення"

1325 11.07 2013   16:07
Фото - chernomorets.odessa.ua

Минулого чемпіонату гучно заявив про себе дует форвардів "Кривбасу" Сергій Самодін - Олексій Антонов, які на двох забили в прем’єр-лізі 20 м’ячів (кожен записав до активу по 10 влучних ударів).

- Олексію, одеську команду залишили Лучан Бурдужан і Максим Шацьких. Прийшли ви й Самодін. Що відтак чекає "Чорноморець" у атаці?

- Зараз важко сказати щось предметне. Усе покажуть наші виступи у чемпіонаті. Єдине - ми із Сергієм давно граємо разом, і можу запевнити, що докладемо всіх зусиль, аби допомогти нашій новій команді.

- Не вважаєте, що схожі за манерою гри із Самодіним? Може, доповнюєте один одного?

- Думаю, минулого сезону ми наочно показали, що можемо доповнювати один одного. Узагалі, на мій погляд, ми - різнопланові футболісти. Я більше грав із глибини, Сергій - на вістрі атаки. Як буде в "Чорноморці" - вирішувати тренеру.

- Чи розмовляли з Романом Григорчуком? Що він од вас чекає, на якому місці бачить?

- Головне, що він бачить мене на полі. А чекає, звісно, результативної гри.

- Гендиректор "Чорноморця" Сергій Керницький в інтерв’ю "УФ" заявив, що ви хотіли саме в Одесу. Цей варіант був для вас пріоритетним?

- Із самого початку, коли була розмова з Керницьким, дав згоду на перехід у "Чорноморець". Але на першому етапі щось не склалося. Наскільки мені відомо, на той час клуби не змогли між собою домовитися. Тоді вже на горизонті виникли "Карпати" й "Арсенал", проте я всіх попереджав, що найприйнятнішим для мене є варіант із Одесою. Радий, що все склалося якнайкраще.

- Вас не хвилює, що опинилися у "Чорноморці" тільки після трансферу в "Дніпро" Сергія Політила?

- Для мене важливо, що "Чорноморець" наполегливо хотів, аби я опинився в розташуванні команди. А чи мій трансфер якось перегукується з трансфером Політила, краще спитати в керівництва клубів.

- Чи не було можливості залишитися в "Дніпрі"?

- Була. Проте вирішив, що краще для мене буде змінити команду. У "Дніпрі" мені не гарантували ігрову практику. А хочеться прогресувати, зростати в професіональному плані.

- Ви встигли зіграти за "Чорноморець" у спарингу з "Олександрією". Як почувалися на полі?

- Нормально. Безумовно, треба час, аби краще зігратися з партнерами. Але, думаю, це не буде проблемою.

- Здалося, що за час відпочинку ви додали у вазі. Може, намагаєтеся відповідати форварду таранного типу?

- Ніколи не був форвардом таранного типу. Щодо ваги, то зараз перебуваю в ігрових кондиціях, а справжню готовність покажуть офіційні матчі.

- Кажуть, що ви заробляли в "Дніпрі" мільйон доларів на рік…

- Це хто вам таке сказав? Покажіть мені ту людину!

- Так кажуть уболівальники.

- Та як вони можуть знати, якщо не володіють ситуацією? Можу вам авторитетно заявити, що така сума не відповідає дійсності. Це - перебільшення.

- Заради "Чорноморця" сильно втратили у фінансах?

- Це - особиста інформація. Якби мене не влаштували умови, які запропонували одесити, мене би тут не було.

- Раніше слідкували за "Чорноморцем"? Яке враження від команди?

- Думаю, гра одеситів багатьом подобалася. Недарма "Чорноморець" пробився у фінал Кубка країни, забезпечив собі місце в Лізі Європи, в чемпіонаті посів пристойну позицію. Добротна команда!

- Вам відомо, що, згідно соціальних досліджень, Одеса визнана найкомфортнішим містом в Україні для проживання. Уже сформували перші враження про Південну Пальміру?

- Ще не займався облаштуванням у Одесі. Останні дні перебуваю на базі, де команда готується до сезону.

- Вас очікує випробування єврокубками. Чи вважаєте, що "Чорноморець" зобов’язаний проходити перші стадії?

- Давайте не будемо випереджати події та гадати, хто що повинен. До кожної зустрічі треба підходити з максимальною відповідальністю.

- Які спогади залишилися про "Кривбас"?

- У футбольному плані - тільки позитивні. Особливо - друге коло, коли команда добре грала. Звичайно, прикро, що з хлопцями не розрахувалися. На жаль, ми ніяк не можемо на це вплинути.

- Ставите перед собою особисті завдання на наступний чемпіонат? Наприклад, стати найкращим бомбардиром?

- Завжди ставлю перед собою мету, але передчасно її не афішую.

Популярные новости