Олександр Лівшиць: "Кривбас" має досить непоганий бюджет"

1691 11.01 2013   17:42
Фото - sport-xl.net

Президент «Кривбасу» Олександр Лівшиць сподівається, що в новому році все буде гаразд.

— Олександре Іллічу, події на початку 2013-го довкола клубів прем’єр-ліги наштовхують на нев­тішні прогнози. На ваш пог­ляд, чи буде цей рік складнішим за попередній?

— Не знаю як ви, але я налаштований оптимістично. Бо якщо інакше, то навіщо взагалі вкладати гроші у футбол?

— Ви встигли спростувати чутки довкола того, що начебто «Кривбас», як і «Волинь», зніметься з чемпіонату. Водночас не можу не спитати: чи не планується скорочення витрат у 2013-му або, як кажуть, оптимізація бюджету?

— Ви знаєте, «Кривбас» має досить непоганий бюджет. У нас — все гаразд. По трансферах — хто піде, хто прийде — ситуація проясниться після 10-го числа. Слово, не
раджу згущувати фарби.

— Ви, як бізнесмен, маєте знати: наскільки економічна та політична ситуація в країні сприяє розвитку футболу?

— Мені складно щось відповісти…

— На жаль, в Україні фінансова складова клубів дуже закрита. Ви, вкладаючи гроші у футбол, займаючись, так би мовити, меценатством, чи бодай припускаєте, що прийдуть часи, й, нарешті, почнете заробляти на ньому?

— Так. Коли? Років за 3-4.

— Несподівано… В який спосіб, якщо не секрет?

— Головні джерела фінансових надходжень — продаж квитків і відсотки від телетрансляцій. Як одне, так й інше має подорожчати, зважаючи на розвиток ринку. Приміром, квитки: чому можемо заплатити в кав’ярні 150 гривень, а за футбольний матч, начебто, це — забагато?

— Тобто, в клубі працює служба маркетингу?

— Ні, не працює. …Усі хочуть усе й одразу. То квитки надто дорогі, якщо ж програли, то це обов’язково договірняк… Я — людина-оптиміст, а тому вірю в світле майбутнє українського футболу.

— Як гадаєте, чому нас може навчити ситуація з «Арсеналом»?

— …По-перше, досі вірю, що кияни видряпаються з цього становища. Футбол втрачати не можна…

Популярные новости