Олександр Севідов: "Лисенко зрозумів свою провину та вибачився перед колективом"

1935 10.04 2013   13:53
Фото - Сергей Стеглик, FootBoom.com

Наставник ужгородської "Говерли" Олександр Севідов розповів про стан справ у його команді.

— У недільному поєдинку на лаві перебували лише четверо футболістів, чи були якісь варіації на той випадок, якщо щось піде не так?

— Скажу чесно: якби щось сталося з гравцями групи атаки, то не те, щоб підсилити, а й замінити по позиції нікого би не змогли. Недарма на останніх хвилинах довелося вперед висувати Євгена Макаренка, який до цього діяв у центрі поля. Як розумієте, не від хорошого життя.

— Проте є теорія, що подібні кадрові кризи гуртують колектив. Принаймні традиційних навесні індивідуальних помилок, через які було втрачено щонайменше п’ять очок, не спостерігалося…

— Можливо, але справедливо лише для першого тайму. По перерві була необхідність освіжити фланги, але такої можливості не мали. Зреш­тою, втратили швидкість. Є в цього явища й зворотний бік медалі: дуже не вистачало Станіслава Печенкіна, який напередодні зламав ногу.

— У цьому сезоні його вже не побачимо?

— Так, на Станіслава можна буде розраховувати лиш у наступному сезоні.

— А щодо Володимира Лисенка. Чи зможемо побачити нападника після того, як дискваліфікація скінчиться?

— Звісно, побачимо. Хочу поставити крапку в цьому питанні. Так би мовити, офіційно: епізод у минулому матчі — лише сплеск емоцій. Володимир зрозумів свою провину та вибачився перед колективом. Він є повноцінною складовою команди.

— В одному з інтерв’ю перед поєдинком ви побоювалися, що переводом Євгена Макаренка у центральну зону можете зламати гру, яка була, натомість нововведення можуть не спрацювати…

— З усіх варіантів, що могли обрати, застосували саме цей. Ще раз наголошу: не від хорошого життя. Власне, це стосується й використання Кирила Петрова в захисті.

— Водночас, на суб’єктивну думку, саме Євген був найкращим на полі. А це вже говорить про своєчасність таких змін. Чи слід їх чекати й у майбутньому?

— Варто зачекати. Спочатку проаналізуємо гру, подивимося на цифри. Якщо ваше твердження є правильним, то гірше для себе не зробимо. У випадку, якщо Макаренко справді був найкращим, намагатимемося з максимальною користю використати його сильні сторони.

— Також на полі був помітний перекіс на правий фланг атаки вашої команди (це, власне, й призвело до вилучення Юрія Путраша): такими були ваші вказівки?

— Спеціально навантажувати зону Путраша не просив. Проте цілком логічно, що досвідченішому Олегу Міщенку вдавалося більше, ніж молодому хлопчині В’ячеславу Чурку, який уперше вийшов у стартовому складі. Так, він уже кілька разів виходив на заміну, але цього поки недостатньо. Ось і розгубився в першому таймі. Щодо другої половини, то діями задоволений повністю. Навіть у поперечину влучив. До речі, в Чурка доволі серйозне розсічення, тож участь у наступній зустрічі під питанням.

— Чи правдивим буде твердження, що з командами, які залишилися, «Говерлі» грати зручніше?

— Якихось закономірностей не бачу. Тим паче, не хочеться чогось безпідставно обіцяти. Точно скажу, що битимемося в кожному з поєдинків, які залишилися. Як, власне, й робили до цього.

Популярные новости