Олег Красноперов: "Найважливіші поєдинки "Металіста" все ще попереду"

1248 10.04 2013   16:50
Фото - Сергей Стеглик, FootBoom.com

До вашої уваги — інтерв’ю півзахисника «Металіста», котрий навесні дещо несподівано став гравцем стартового складу харків’ян.

Чи можете порівняти «Волинь» із іншими суперниками, з якими грали після зими: донецьким «Металургом», «Арсеналом», «Говерлою», «Кривбасом»? Із ким було найскладніше?

— Порівнювати ці команди складно, але щодо «Волині», то можу поділитися ще свіжими емоціями: це команда, вкомплектована високими потужними виконавцями, з якими складно боротися на «другому поверсі». Лучани швидко повертаються з нападу в захист і доволі грамотно обороняються, тому суперника назвав би передусім незручним. Насправді, в суботу нам було дуже складно.

— Вилучення Соси, на ваш погляд, справедливе?

— Гадаю, епізод із другою жовтою краткою аргентинцю не вимагав такого покарання. Арбітру варто було обмежитися усним зауваженням.

Мирон Маркевич незадоволений якістю гри, відзначивши, що команда не може повернутися на свій осінній рівень. Згодні, що «Металіст» хоча й здобуває очки, але якість гри залишає бажати кращого?

— Так, тим паче, якщо це говорить тренер. Адже він, як ніхто, знає справжні можливості виконавців і, мабуть, усвідомлює, що ми можемо діяти краще. У принципі, так воно і є. Що не вдається реалізувати на полі із задуманого наставником? Точно судити не берусь, мабуть, впливають чимало чинників. Але голов­ним, певне, є острах помилитися, адже в такому випадку можна втратити друге місце в чемпіонаті. Ось ця шалена відповідальність за результат дещо тисне на нас.

Після переходу до «Металіста» ви зіграли в чемпіонаті в усіх п’яти матчах команди, чотири рази вийшовши у стартовому складі. Чи прогнозували отримати статус незмінного, переїхавши до Харкова?

— Ну, такого свого статусу наразі не відчуваю. А те, що виходжу повсякчас на поле у стартовій одинадцятці, безсумнівно, дуже мене втішає, я радий. Залишається лише працювати над собою й надалі, доводячи право грати регулярно.

У перерві поєдинку з «Кривбасом» Мирон Маркевич замінив вас. Чи почули відтак претензії на свою адресу?

— Ні, такої розмови не було.

Наступний матч «Металіст» проведе в Полтаві…

— Чи маю особливі почуття з цього приводу? Звичайно, Полтава в моєму житті завжди буде особливим містом, в якому грати вдвічі приємніше. Але нині я футболіст іншого клубу, тому всі налаштовуємося на серйозний бій, отож їдемо перемагати «Ворсклу»!

У контексті боротьби за друге місце результат матчу «Динамо» — «Шахтар» вас порадував?

— Так, я дивився цей матч, переживав, уболівав за «Шахтар». Зважаючи на втрату очок киянами, звичайно ж, залишився задоволеним, але водночас мушу зазначити дві речі: по-перше, «Динамо» — дуже сильна команда. По-друге, найважливіші поєдинки «Металіста» все ще попереду, зокрема проти столичної команди.

Популярные новости