Роман Григорчук: "Динамо? Наздогнати і перегнати..."

1423 09.03 2013   21:24
Фото - chernomorets.odessa.ua

Післяматчева прес-конференція наставника одеського "Чорноморця" Романа Григорчука:

– Гра хороша була. Рівень футболу загалом був дуже високий. Усе робилося на швидкості, з високим темпом, не бракувало боротьби, техніки, тактики. Раді, що ми в цих умовах виграли. Для нас була складна гра. Ми розуміємо, що «Карпати» – серйозний суперник і тим цінніші є ці три очки.

– У вас були проблеми в центральній зоні? Через це ви провели ранні заміни?

– Бобко я замінив через те, що він не виконував наші домовленості. А Бакай отримав пошкодження.

– Де будете дивитися матч «Динамо» – «Волинь»?

– Все дивимося, за усім слідкуємо. В нас же робочий день. Завтра маємо зіграти тренувальний матч другим складом. Тобто ми і тренуватися встигаємо і слідкувати за життям.

– «Чорноморець» може обійти «Динамо»? Чи ви це сприймаєте як жарт?

– Ми не можемо так жартувати. Але ми б цього хотіли. Догнати і перегнати...

– Як вам поле?

– Досить добре було. Мені казали, що зранку воно було в гіршому стані, вода стояла. Але цілком можна було на ньому грати і комбінувати. Думали, що буде місиво, а все вийшло добре.

– Ви намагалися сьогодні грати першим номером. Так само і проти «Шахтаря» буде?

– Ми розуміємо, що для того, аби добиватися результату, потрібно керувати грою, вести її. Принаймні, вчитися це робити. Так ми стараємося грати постійно, от лише не завжди це вдається.

– Чому не було Сантани?

– Проблеми невеличкі у нього. Шкода, що його не було.

– З перших хвилин ви кинулися в атаку. Розраховували на швидкий гол?

– Ми керувалися тим, що «Карпати» атакуюча команда. А такі команди часом забувають за фазу оборони. Часто можна піймати їх на цьому. Забити швидкий гол чи ні – такого завдання не було. Але натиск мав бути.

– Відчуваєте запах Ліги Європи?

– Менше говорити про це треба. Ми цим живемо зараз. Всі на це налаштовані. Але говорити поки що немає змісту. Нам треба ще сильніше сконцентруватися і робити наступний крок.

– Коли Політило гратиме в збірній?

– Хочу дуже, щоб його викликали. Його критикували, а я говорив, що прийде час і він гратиме в збірній.

– Вчора Балашов досить добре відіграв за дубль. Виховний процес триває?

– Ми вживаємо багато методів і способів для його виховання. Мало що з того поки вдається. Ми ставимо питання жорстко. Він має своєю грою за дубль довести, що може з нами бути і допомагати вирішувати наші питання. Добре, що вчора він старався грати, на ваш погляд. Але інформація, яку я отримав, говорить про те, що він не дуже старався. Я подивлюся гру і зроблю висновки. Талант він має і ми на нього розраховуємо.

– З Бобком все гаразд? Він якось дивно поле покидав...

– Він має вийти на поле, впасти на коліна і цілувати його, адже ми дали йому шанс. Образи? Не дай боже. Це була б страшна помилка для нього. Але він не такий. Напевно, просто засмутився, я це бачив в його очах. Він засмутився тому, що ми дали йому шанс, а він його не використав.

Популярные новости