Офіційно. Тайсона дискваліфіковано

1335 08.08 2013   18:55
Фото - ffu.org.ua

8-го серпня 2013 року Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України прийняв ряд рішень, які стосуються клубів Прем’єр-ліги, першої та другої ліг.

За удар суперника рукою в боротьбі за м’яч під час матчу 2-го туру чемпіонату першої ліги «Нива» − «Миколаїв», футболіста ФК «Миколаїв» Є. Пєскова відсторонено на 2 матчі.

Внаслідок вилучення за вихід за межі технічної площі у матчі 4-го туру чемпіонату «Говерла» Ужгород - «Металург» Запоріжжя, головного тренера запорізької команди Пучкова С. дискваліфіковано на 1 матч. Також прийнято рішення щодо окремого звернення до Комітету арбітрів та Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ з метою отримання детальних пояснень щодо дій представників «Говерли» під час цього ж матчу, а також вболівальника, який вибіг на поле (ці факти не знайшли відображення у рапортах офіційних осіб матчу).

За нецензурні висловлювання на адресу арбітра під час матчу 4-го туру чемпіонату U-21 «Говерла» Ужгород − «Металург» Запоріжжя, тренера ФК «Металург» З Демченка А. дискваліфіковано на 1 матч та оштрафовано на 5000 гривень.

За нецензурні висловлювання на адресу арбітра під час матчу 4-го туру чемпіонату «Чорноморець» Одеса − «Металург» Донецьк, тренера ФК «Чорноморець» А. Глущенка дискваліфіковано на 1 матч та накладено штраф в розмірі 7500 гривень.

За скандування нецензурних виразів вболівальниками команди «Говерла» Ужгород на стадіоні «Авангард» (м. Ужгород) під час матчу 4-го туру чемпіонату «Говерла» - «Металург» Запоріжжя, футбольний клуб «Говерла» оштрафовано на 12 500 гривень.

За скандування нецензурних виразів вболівальниками команди «Дніпро» Дніпропетровськ на стадіоні «Авангард» (м. Луцьк) під час матчу 4-го туру чемпіонату «Волинь» - «Дніпро», футбольний клуб «Дніпро» оштрафовано на 12 500 гривень.

За незабезпечення громадського порядку на стадіоні «Севастополь» після матчу 4-го туру чемпіонату «Севастополь» − «Таврія» Сімферополь, футбольний клуб «Севастополь» оштрафовано на 12 500 гривень.

За використання піротехнічних засобів вболівальниками команди «Таврія» Сімферополь на стадіоні «Севастополь» під час матчу 4-го туру чемпіонату «Севастополь» − «Таврія» футбольний клуб «Таврія» оштрафовано на 10 000 гривень.

За скандування образливого виразу вболівальниками команди «Чорноморець» під час матчу 4-го туру чемпіонату «Чорноморець» Одеса − «Металург» Донецьк, футбольний клуб «Чорноморець» оштрафовано на 12 500 гривень.

За навмисний удар суперника рукою, який не володіє м’ячем, в момент зупинки матчу, під час 4-го туру чемпіонату першої ліги «УкрАгроКом» Головківка − «Буковина» Чернівці, футболіста ФК «УкрАгроКом» А. Вдовіченкова дискваліфіковано на 3 матчі.

За небезпечний напад на суперника, який не володіє м’ячем, під час матчу 4-го туру чемпіонату першої ліги «Нива» Тернопіль − «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка, футболіста команди «Нафтовик-Укрнафта» Л. Бояринцева дискваліфіковано на 3 матчі.

За навмисний небезпечний напад на суперника, який володіє м’ячем, з вірогідністю нанесення травми у матчі 4-го туру чемпіонату першої ліги «Титан» Армянськ − «Олександрія», футболіста ФК «Титан» дискваліфіковано на 2 матчі.

За небезпечний напад на суперника, з ризиком нанесення травми, в матчі 3-го туру Чемпіонату U-19 «Металург» Донецьк − «Іллічівець» Маріуполь, футболіста ФК «Іллічівець» В. Кондрашова дискваліфіковано на 2 матчі.

За удар суперника ногою в боротьбі за м’яч в матчі 4-го туру чемпіонату «Шахтар» Донецьк − «Динамо» Київ, футболіста ФК «Шахтар» Тайсона відсторонено на 2 матчі. Як повідомив Комітет арбітрів ФФУ, даний епізод не було помічено офіційними особами матчу (це підтверджується відповідними рапортами). Відтак, КДК ФФУ скористався положеннями п. 4 ст. 60 Дисциплінарних правил ФФУ під час прийняття рішення у даній справі.

Окремою ухвалою було закрито провадження у справі «Про епізод, що мав місце 03.08.2013 р. на 30-ій хвилині матчу 4-го туру чемпіонату «Говерла» Ужгород − «Металург» Запоріжжя між футболістами М. Райчевічем («Говерла») та О. Годіним («Металург»)». Листом Комітету арбітрів ФФУ було засвідчено, що даний епізод був помічений офіційними особами матчу і навіть у тому випадку, якби йшлося про неправильне рішення арбітра, воно не є «очевидною помилкою», про яку йдеться в п. 4 ст. 60 Дисциплінарних правил ФФУ.

Источник: ФФУ
Популярные новости