Артем Федецький: "Колектив "Дніпра" - одна велика сім’я"

1864 06.12 2012   14:24
Фото - sport-xl.net

Правофланговий «Дніпра» Артем Федецький запевняє, що «валізного» настрою у футболістів немає.

— Артеме, «Дніпро» став третьою командою з четвірки грандів, у кого донецький «Металург» відібрав очки нинішнього сезону. У чому сила цієї команди, на ваш погляд?

— Складно говорити про внутрішню кухню суперника, проте наш очний поєдинок можна охарактеризувати так: перший тайм донеччани провели дуже якісно, натомість у другому сконцентрувалися суто на обороні, можна сказати, що «металурги» водинадцятьох перебували на своїй половині поля. Ми хоч і мали моменти, але, погодьтеся, проти глухого захисту діяти складно, тим паче, що кілька разів своїх партнерів виручив Бандура.

— Він — герой звітного матчу? Чи йтися має передусім про проблеми «Дніпра» з реалізацією?

— Думаю, справедливо буде назвати героєм Бандуру, бо, приміром, Джуліано, який мав кілька нагод забити, робив усе правильно, але на висоті був голкіпер. Те, що підсумковий рахунок для нас лише нічійний, — заслуга передусім воротаря «Металурга».

— Останній матч чемпіонату перед відпусткою, холодний дощ, в’язке поле, вирішене зав­дання в Лізі Європи, думки про тепле море… Який настрій при цьому може бути у футболістів перед зустріччю з АІКом?

— «Валізного» настрою немає абсолютно, ми ще не набридли один одному (усміхається), тож з нетерпінням очікуємо на четверговий матч. Зрештою, можна сказати, що весь попередній сезон працювали, щоби потрапити в єврокубки, тож тепер нехтувати таким статусним матчем просто недоцільно. І, звісно ж, є ще один чинник, що дуже мотивує, — вболівальники. Вони точно заслуговують побачити атакувальну й видовищну гру, тому докладемо всіх зусиль, аби закрити «Дніпро-Арену» перед «зимовою сплячкою» перемогою.

— Те, що й для шведів цей матч не матиме турнірного значення, означає, що в четвер можна очікувати на неоп­тимальний склад «Дніпра»? Можливо, Хуанде Рамос щось уже говорив про це?

— А хіба ви коли-небудь бачили «Дніпро» в неоптимальному складі? Містер постійно тасує його, роблячи з матчу в матч по чотири-п’ять замін, але якість гри від того не страждає. Відтак у четвер теж точно буде бойова одинадцятка на полі — не сумнівайтесь.

— А як часто тренер нагадує футболістам про те, що ігровий рік ще не завершився й потрібно дотерпіти?

— Насправді, йому про це говорити й не потрібно, бо ми всі — професіонали, а колектив «Дніпра» — одна велика сім’я. Реально отримуємо задоволення від гри й хочемо перемагати.

— Ви сказали, що у футболістів немає «валізного» настрою. Та, все ж, якісь плани на відпустку, мабуть, уже маєте?

— А ось і ні — не маю. І це вам ще одне підтвердження моїх слів. Із дружиною домовилися, що всі розмови на цю тему почнуться тільки після останнього поєдинку року. Тож у четвер зіграємо, а в п’ятницю вирішуватимемо, де будемо відпочивати.

Популярные новости