Олександр Ярославський: "Хай Кернес забирає стадіон і клуб, але фінансує з власної кишені"

1329 05.12 2012   07:47
Фото - sport-express.ua

Президент харківського ФК коментує останній для своєї команди матч 2012-го

— Олександре Владленовичу, на тижні довелося почути, що у вашого клубу стадіон хочуть забрати.

— І я таке чув. Уся країна вже, мабуть, чула про це… Із цього приводу рекомендую зателефонувати тому, хто заварив цю, вибачте на слові, махновщину, — Кернесу. У нього влада. Він, мабуть, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого коштує 20 млн. гривень на рік. Причому серед цих двадцяти мільйонів поки що не було витрачено жодної державної копійки. Але тоді хай забирає і клуб, бюджет якого становить 4 млн доларів на місяць, 48 млн дол. на рік. Та тільки хай фінансує його з власної кишені, а не за кош­ти платників податків з бюджету Харкова. І забезпечує ті результати виступів команди, до яких звикли харківські та українські вболівальники.

— Тут є ще «інтересний» момент: в академії «Металіста» вчиться син Михайла Марковича Добкіна — найближчого соратника Кернеса й нового керманича обласної ФФ. То як же так?

— Цього взагалі не хочу коментувати.

— 6 грудня «Металіст» проведе останній офіційний матч року, однак ви ще півтора тижня тому привітали всіх із Новим роком. Чи не зарано?

— Узагалі, мав на увазі те, що матч із «Таврією» був останнім 2012-го року на домашньому стадіоні команди. Ось і все. Тому й привітав з наших уболівальників із Новим роком.

— Чого очікуєте від вашої команди у Відні?

— Того, що й завжди, — перемоги. Це ж і хороший настрій, і преміальні для футболістів, і залікові очки для клубу, і бали для України. Працюємо на клуб, на вболівальників, на міжнародний престиж країни..

— Гадаю, щоби й навесні працювати на інтереси клубу, варто взимку запастися новими виконавцями… Минулого тижня розмовляв зі спортивним директором вашого клубу паном Красниковим, але Євген Олексійович цю тему коректно оминув.

— І правильно зробив! Наразі немає про що говорити. Ви ж самі сказали, що ми навіть року не закрили — попереду «Рапід». Ось опісля, коли футболісти роз’їдуться по відпустках, візьмемося за роботу.

Популярные новости