Геннадій Зубов: "Головне, щоби гравці психологічно добре підготувалися"

1405 05.03 2013   21:17
Фото - shakhtar.com

Півзахисник «Шахтаря» 2000-х Геннадій Зубов про матч «Боруссія» — «Шахтар»

— Однозначно: в Дортмунді «Шахтарю» буде несолодко. «Боруссія» — високоорганізована команда, яка перебуває в хорошому ігровому тонусі, а за підтримки своєї публіки діятиме ще потужніше, ніж у першому матчі.

Ще в Донецьку мене вразили злагоджені колективні дії дортмундців. «Боруссія» дуже вміло проводить стрімкі контратаки й використовує стандартні положення. Виокремити конкретно когось із футболістів колективу Юргена Клоппа я не хочу. Адже команда — рівна, й усі гравці виконують поставлені тренером завдання.

Свого часу, у складі «Шахтаря» грав проти дортмундців. Тоді в Донецьку ми поступилися 0:2, а в Дортмунді — 1:3. Уважаю, та «Боруссія» була сильнішою, ніж нинішня, бо в її складі грали чемпіони світу та чемпіони Європи. Тому нам протистояти німцям було вкрай складно.

Попри те, що в «Шахтарі» сьогодні виступають досвідчені гравці, фактор свого поля в Дортмунді може мати хоча й не вирішальне, але велике значення. Більше 80-ти тисяч глядачів на Signal Iduna Park упродовж двох таймів чинитимуть психологічний тиск на наших футболістів. Повірте, грати за такої атмосфери дуже складно. А в господарів, навпаки, сили додаються.

У Дортмунді «Шахтар» повинен постаратися першим відкрити рахунок. У цьому можуть допомогти «стандарти». Одразу нашій команді розкриватися не варто, краще проводити швидкісні флангові атаки. Використовуючи високу індивідуальну майстерність, потрібно «розкривати» фланги й доставляти м’яч у штрафний майданчик, допомагаючи Луїсу Адріано. І потім: у жодному разі не можна помилятися в обороні, як це було в Донецьку.
До цього матчу нашим футболістам потрібно, перш за все, добре підготуватися фізично, щоби виконувати великий обсяг роботи.

«Шахтар», готуючись у Туреччині, зіграв контрольні матчі з гідними суперниками. Так, нехай це — неофіційні зустрічі, але Мірча Луческу цілеспрямовано готує команду до 5 березня. На користь пішла й зустріч із «Волинню» в чемпіонаті. Тому, гадаю, наша команда виглядатиме сильніше, ніж у Донецьку. «Шахтар» мав час, щоби по кісточках розібрати першу гру, тож упевнений, що Містер обере правильну тактику, щоби в підсумку пробитися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Ми всі хочемо бачити той «Шахтар», який був у осінній частині сезону. Якби колективи зустрілися в ту пору, то в нашої команди шансів було би більше. Оскільки за фізичними кондиціями «гірники» не поступалися, а десь і перевершували німців.

Як на мене, повести за собою товаришів повинні лідери команди — Срна, Фернандіньо, Мхитарян. Сподіваюся й на Тайсона, який може зробити результат. І, звичайно, потрібно впевнено зіграти Андрію П’ятову, адже від нього теж багато залежить.

Головне, щоби гравці психологічно добре підготувалися до матчу. Вірю, що «Шахтар» продемонструє якісний і результативний футбол. Тим більше, що нам відступати нікуди, потрібно шукати щастя біля воріт німців.

Популярные новости