Якуб Тосік: "Ошукали мене, але нарешті я став вільним"

1670 05.02 2013   15:07

- Віднеслися до мене, немов до сміття, але я не мав виходу із цієї складної ситуації. Я поставив свій підпис. Мною ніхто не цікавився і не переймався. Агент негайно відправився в аеропорт, бо для нього дорога до Варшави автомобілем надто втомлюча. Я весь палахкотів. Коли перетнув кордон, то написав у Facebook: «Скур…(з етичних міркувань подав скорочення цього вульгаризму (О.П.) сини і злодії. Ошукали мене, але я нарешті став вільним, - говорить після піврічного перебування в «Карпатах» (Львів) у розмові з «Przeglądem Sportowym», захисник «Полонії» (Варшава) Якуб Тосік.

В змістовній розмові з «Przeglądem Sportowym» Toсiк, котрий у лютому повернувся до «Полонії», розповідає про своє шестимісячне перебування у львівських «Карпатах». Зокрема, про записи в контракті, які йому не були відомі, хоча усю його справу вів менеджер, Марцін Кубацкі, котрий читав угоду складену українською та англійською мовами. Навіть про причини припинення контракту і заборону тренувань з командою після місяця виступів за клуб. 26-річний захисник у липні минулого року підписав з українським клубом трирічну угоду.

Зарплату за серпень я отримав повністю. Це були мої останні гроші, які я заробив в Україні. Минув вересень, але на мій рахунок не поступило жодних нарахувань, але я знав, що всі інші гравці з першої команди отримали заробітну плату. У жовтні я почав телефонувати генеральному директору. Той слухавку не брав. Тоді я почав діяти самотужки. Агент незмінно повторював: «Зараз в «Карпатах» справи не найкращі, персонал буде змінюватися, а тоді повернуся до команди», - розповідає Тосік.

- Я пережив там свою драму, а він навіть не приїхав. У середині листопада мені нарешті вдалося домовитись про зустріч із генеральним директором. І, що я почув: «Ти контракт прочитав? Увесь? Тож знаєш, аби отримати зарплату повинен протягом місяця зіграти щонайменше один матч за основу, або з нею тренуватися? А ти не граєш, не тренуєшся, не отримуєш, - почув у відповідь. Після цих слів я понурився у фотель. Я зрозумів, що надалі не маю за що боротися, бо гроші мені не належаться. Однак мені виявилось достатньо цього, як до мене ставляться в клубі, як зі мною обійшлися, - говорить 26-річний гравець.

- Я цього не міг висказати, що в дійсності лежало на моєму серці, оскільки був залежний від нього (Марціна Кубацкєґо, - прим. редактора). Я не втримався. - Робити, що хочеш, але у січні до Львова я не повернуся. Він розумів, що більше нічого не увірве. Але я його таки привіз до України. Ми дві години чекали на зустріч із керівництвом клубу і вони прийшли з підписаними документами.

- Але не так, як ми домовлялися. Вони повинні були віддати мені частину грошей, котрі я втратив відходячи з «Полонії», - наполягав гравець.

– Документи підписано. Хочеш - підписуй, ні то ні! У мене не було можливостей для діалогу, - додав футболіст.

Популярные новости