Офіційно. В УПЛ буде 14 клубів

1024 03.07 2014   19:22

У четвер, 3 липня, у Будинку футболу відбулось засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України.

Спочатку члени Виконкому заслухали звіт генерального директора Прем’єр-ліги Петра Іванова та затвердили підсумки Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2013/2014 років. Одразу після цього було прийнято нову редакцію Регламенту на сезон 2014/2015 років, згідно з яким, у наступному розіграші змагань візьмуть участь 14 команд.

Окремим важливим рішенням Виконкому ФФУ відносно майбутніх змагань стала відмова від залучення додаткових асистентів арбітра до проведення матчів, відповідно до рішення Загальних зборів Учасників ОПФКУ «Прем’єр-ліга».

Згодом новообраний президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров поділився з членами Виконкому підсумками Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2013/2014 років. Учасники заходу обговорили можливі варіанти формату проведення майбутніх змагань у Першій та Другій лігах.

Після вирішення цих питань члени Виконкому затвердили нову редакцію Регламенту ФФУ зі статусу і трансферу футболістів, а також типову форму контракту і мінімальні вимоги до стандартного контракту футболіста-професіонала, визначені угодою між УЄФА, ЄПФЛ, АЄК та Європейським дивізіоном FIFPro від 19 квітня 2012 року. Зазначимо, що у засіданні взяв участь відомий український футболіст Євген Левченко, який співпрацює з FIFPro та допомагає футболістам боротися за власні права. Він підтримав прийняття Виконкомом вищезазначених вимог: «Зроблено великий обсяг роботи. Це позитивний підсумок як для клубів, так і для гравців, які повинні усвідомити усю серйозність підписання професіональних контрактів».

Крім того, Виконком затвердив зміни та доповнення до Дисциплінарних правил ФФУ, а також прийняв нову редакцію Медичного Регламенту ФФУ.

На завершення було прийнято рішення щодо тимчасового призупинення членства двох колективних членів ФФУ − Асоціації футбольних арбітрів України та Молодіжного футбольного союзу України.

Популярные новости