Олександр Косенко - про поразку від Іспанії

2532 07.02 2018   23:10
Фото - ФФУ

Після мінімальної поразки від Іспанії (0:1) у чвертьфінальному матчі Євро-2018 головний тренер збірної України Олександр Косенко прокоментував дії нашої команди в інтерв`ю офіційному сайту ФФУ:

— Гра вийшла справді напруженою, усе вирішив один м'яч. За самовіддачею, за боротьбою ми не поступилися суперникам. Але, як я вже говорив, нам необхідно вдосконалювати індивідуальну та командну роботу з м'ячем, швидкість прийняття рішень. Усі ці показники треба покращувати, бо без них важко обігрувати такі команди, як Португалія та Іспанія. Суперники показали нам, над чим слід працювати — надалі будемо цим займатися. Іспанію вітаю з виходом до півфіналу.

— Чи змінилася тактика гри України в порівнянні з Євро-2016?

— Ми намагаємося йти вперед у плані командної гри, створення моментів. Більше працюємо з м'ячем, на атаку — щось виходить, а щось не виходить. Україна завжди славилася бійцівським характером, але для досягнення результату цього недостатньо. Ми намагаємося демонструвати більш командну гру, але, знову-таки, на все потрібен час.

— Ви сказали якісь слова хлопцям одразу після гри у роздягальні?

— Подякував їм за самовіддачу. Сказав, що, якщо ми хочемо обігрувати Іспанію, то треба тренуватися з м'ячем не по дві чи чотири години, а всі вісім, залишатися після занять, працювати. Якщо ми будемо прогресувати індивідуально в технічному плані, то зростатимемо як команда. Сказав їм про це, але, думаю, хлопці самі все зрозуміли, особливо ті, хто вперше потрапив на такий форум. Вони побачили, які швидкості та їхня зміна, а не просто біг, яка стрімкість роботи з м'ячем, його опрацювання, прийняття рішень.

— Чи можна вважати гру з Іспанією кращою для України на турнірі? На тлі чемпіонів Європи ми виглядали дуже гідно…

— Ми розуміли, що це матч плей-офф — ти переміг або програв. Усі це чудово усвідомлювали. Щодо настрою, претензій до хлопців немає жодних.

Читайте также: Футзал. Украина – Испания 0:1. Проклятие четвертьфиналов

Популярные новости