Футзал. Євро-2016: Іспанія сильніша за Україну

1397 07.02 2016   08:54
Фото - fcpobeda.at.ua

ЧЄ-2016. Другий тур.

Україна – Іспанія – 1:4

Голи: Грицина, 38 – Алекс, 20, 34, Рівільос, 30, 40

Україна: Іваняк (Литвиненко, 21) - Овсянніков, Бондар, Д. Сорокін, Журба, О. Сорокін, Фетько, Разуванов, Валенко, Рогачов, Мих. Грицина, Мик. Грицина, Коваль

Іспанія: Седано - Лін, Рівільос, Пола, Кампос, Алекс, Андресіто, Бебе, Ортіс, Мігелін, Усін, Руїс

Збірна України з футзалу у матчі фінальної частини чемпіонату Європи, що проходить в Сербії, поступилася команді Іспанії з рахунком 1:4 і завершила груповий турнір змагань на другому місці.

У нокаут-раунді підопічним Олександра Косенка слід було чекати на зустріч або зі збірною Сербії, або з командою Португалії. Зважаючи на статус суперників, очне протистояння із іспанцями виходило для "синьо-жовтих" на перший план. Все-таки перше місце у групі давало б українцям шанс отримати більш комфортного опонента у стадії плей-офф. З іншого боку – шалена мотивація наших футзалістів. У 12-ти минулих зустрічах українці жодного разу не перемагали піренейців, і жага для подолання цієї "чорної" серії була просто неймовірною.

Якщо в дебюті гри шалена напруга не дозволяла колективам проявити свою майстерність, то згодом час розклав усе по місцях – іспанці у якості фаворитів краще контролювали м'яч, а українці грали від захисту. Можливо, перший тайм так і завершився би із нулями на табло, але нашим хлопцям у вирішальний момент не вистачило концентрації. Алекс влучно пробив з центрального сектора атаки і відкрив рахунок.

Литвиненко, який змінив Іваняка у воротах, по-справжньому вступив до гри вже за півтори хвилини, врятувавши команду від другого пропущеного м'яча. Перехід на гру в п'ять польових в середині тайму призвів до втрати м'яча після кутового і голу після удару Рівільоса, через що українцям довелося оголювати тили. І шанс у "синьо-жовтих" був. На 33-й хвилині іспанський голкіпер впорався із дальнім ударом та добиванням у виконанні Овсяннікова. А вже за півхвилини суперники із легкістю зробили рахунок розгромним. Валенко зробив невдалий поперечний пас, Алекс перехопив "сферу" і відправив її через пів-майданчика у порожні ворота.

Гол Грицини на останніх хвилинах став для нашої команди ложкою меду у бочці дьогтю. Але за 13 секунд до завершення гри іспанці вчетверте зіпсували настрій українській збірній – 1:4.

Популярные новости