Євген Яровенко: "Гра була не за шість а за дев’ять очок"

1294 27.10 2013   09:19
Фото - fcnaftovyk.com.ua

Коментар головного тренера "Нафтовика".

– Ми звичайно розуміли важливість цієї гри стосовно турнірної таблиці першості, і гра була не за шість а за дев’ять очок. В цілому як такого футболу не вийшло, через якість футбольного поля. Було багато боротьби, падінь, неточних передач. Але нам вдалося забити швидкий м’яч. При підготовці до матчу попереджав футболістів, що у суперника хороші фланги і треба старатись не пропустити флангової контратаки. Але в один із моментів ми все таки пропустили не зовсім логічний м’яч. Що стосується кінцівки матчу, коли суперник залишився в меншості, прагнули розтягнути оборону суперника, але через неякісне поле це нам не вдалося. Суперники високорослі і нам не вдавалося вигравати верхові м’ячі, і трохи не вистачило завершального удару. А якщо говорити терміном шахістів: два рівних суперника – закономірна нічия. Хоча я вважаю що ми втратили два очка.

– В першому таймі була рівна гра, а в другому «нафтовики» мали значну територіальну перевагу. За рахунок чого?

– В перерві прийшлося налаштувати футболістів, щоб вони додали спортивної злості, адже ще в пам’яті перша гра чемпіонату в Олександрії, щоб додали в русі, щоб у нас не виникало вільних зон для суперника. Але повністю виконати ці настанови їм завадило важке поле.

– В цьому матчі у нас чомусь не виходили стандарти, це тому, що футболісти старалися більш грати низом?

– У нас є домашні заготовки і ми не раз ними користувались. І сьогодні ми намагались розігрувати стандартні положення, але в цьому нам заважала якість футбольного поля.

– Чого не вистачило щоб скористатись більшістю в кінці матчу?

– В футболі часто так буває коли суперник сідає в оборону (9 футболістів) і дуже важко їх розтягнути. Та і якість футбольного поля не давала нам можливості грати в комбінаційний футбол.

Популярные новости