Перша ліга. "Зірка" - "Динамо-2" 2:2. Переможця не визначили

1094 27.04 2013   20:43

«Зірка» - «Динамо-2» 2:2 (1:1)

Голи: Галенко 19 Шаврін 69 – Лухтанов 39, Мединський 62

«Зірка»: Ширяєв, Пінчук, Бочкур, Родіна, Степанов (Фатєєв, 65), Шаврін, О. Логінов (Рудницький, 89), Горбаненко (Іванов, 70; Порошин, 79), Кочура, Галенко, Насібулін.

«Динамо-2»: Кічак, Кушніров, Рижук (Чорноморець, 53), Лухтанов, С. Логінов, Бутенін, Суарес, Каверін (Морозенко, 87), Коркішко, Мединський, Темілє (Гемега, 72)

Попередження: Галенко, 55; Логінов, 83; Шаврін, 87; Порошин, 90+3; Насібулін, 90+3 – Каверін, 29; Коркішко, 47; Чорноморець, 55; Мединський, 73.

Цієї весни кіровоградська «Зірка» набрала не поганий хід, що дозволило піднятися на четверту сходинку. Для її утримання та успішних подальших турнірних перспектив важливим був сьогоднішній матч із «Динамо-2».

У звітному матчі тренери обох команд не мали змогли виставити оптимальні склади. Так, кіровоградцям не міг допомогти дискваліфікований Дмитро Нємчанінов, котрий в попередньому матчі з ФК «Одеса», нагадаємо, отримав червону картку. Також в лазареті «Зірки» перебуває кілька виконавців, серед яких і опорник Андрій Бурдіян.

У стартовому складі господарів Ілля Близнюк, у порівнянні з попереднім переможним матчем із одеською командою, вніс одну вимушену зміну: Андрій Степанов замінив Дмитра Нємчанінова, який дискваліфікований. Андрій з Вадимом Родіною створив пару центральних захисників, а на флангах оборони грали Тарас Пінчук та Роман Бочкур. Півзахист «Зірки» склали на флангах Олександр Кочура і Вячеслав Горбаненко. В опорній зоні грали Олександр Логінов і Вадив Шаврін. Під нападниками діяв Владислав Насібулін.

Кіровоградська команда старалася забити швидкий м’яч. Наприкінці другої десятихвилинки після передачі Тараса Пінчука кращий нападник «Зірки» Ярослав Галенко забив свій одинадцятий м’яч у нинішньому чемпіонаті. Після пропущеного м’яча київська молода команда в бороні зіграла ще більш слабше, але цим не скористалися футболісти «Зірки». Одного разу на допомогу голкіперу київської команди «прийшла» штанга воріт, в іншому епізоді захисник киян Дмитро Рижук вибив м’яч із лінії власних воріт. А врешті-решт спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. За шість хвилин до завершення першої половини зустрічі Лухтанов ударом головою результативно замкнув дальню штангу і відновив рівновагу – 1:1. До перерви матчу Олександр Кочура у боротьбі із двома захисниками киян прицільно пробив – м’яч пролетів вище воріт гостей. З рахунком 1:1 і завершився перший тайм.

У другому таймі матчу футболісти кіровоградської команди володіли територіальною та ігровою перевагою, але не змогли здобути перемогу в звітному матчі. Так команди лише обмінялися забитими м’ячами. І першими відзначилися гравці «Динамо-2»: Мединський на 62-ій хвилині вивів вперед команду Андрія Гусіна. Але перемогу гості не втримали. Не пройшло і вісім хвилин, як Франк Темілє порушив правила у власній штрафній площадці і було призначено пенальті, яке чітко реалізував штатний виконавець пенальті «Зірки» Вадим Шаврін. А вже через кілька хвилин Андрій Гусін замінив Теміле, котрий, схоже, втомився, бо на правому фланзі оборони киян господарі себе відчували вільно. Хоча варто відзначити, що на початку тайму «Зірка» створила кілька напівмоментів, але ні Вадиму Шавріну, ні Ярославу Галенко не вдалося переправити м’яч у сітку воріт гостей. Особливо гострий момент був за участі Шавріна – Вадим з кількох метрів головою пробив вище воріт суперника.

Останні двадцять хвилин матчу могли принести перемогу як одній, так і іншій команді. «Зірка» подала кілька небезпечних атак, які завершилися безрезультатно. Хтось не дотягнувся до м’яча, хтось не влучав у ворота. Все це не дозволило кіровоградцям вирвати перемогу. В компенсовані хвилини гості «заробили» ще й небезпечний штрафний удар: Андрій Порошин порушив правила проти Дмитра Коркішко. Сам потерпілий виконував стандартне положення – пробив в дальній нижній кут, де і перебував голкіпер Євген Ширяєв, котрий впевнено зафіксував м’яч у власних руках. Зустріч завершилася внічию 2:2.

Олександрійська команда в Сумах оступилася і кіровоградська «Зірка» мала чудовий шанс скоротити відставання до двох очок, але, зігравши внічию з киянами, скоротили лише до чотирьох. В свою чергу не перемогою в звітному матчі мають можливість скористатися переслідувачі кіровоградців, в яких є по матчу в запасі (це команди «Буковина» і «Нафтовик-Укрнафта»).

В наступному турі, 2 травня, на кіровоградську «Зірку» чекає не простий виїзний матч в Охтирці. «Нафтовик-Укрнафта», нагадаємо, в минулому сезоні, як і нинішнього, є суперником «Зірки» в боротьбі за якомога вищі місця в турнірній таблиці. Нині команди борються за п’ятірку кращих; в минулому сезоні – за потрапляння до десятки. І в 2012 році охтирчани виграли боротьбу, здобувши вдома важливу перемогу з рахунком 5:1. А як буде цього року? «Динамо-2» ж того дня прийме сусіда по турнірній таблиці ФК «Одеса».

Популярные новости