Алан: "Прагну допомогти "Буковині" посісти якомога вище місце"

1653 23.03 2013   13:55
Фото - fcbukovyna.com

Серед тих футболістів, які нещодавно поповнили склад «Буковини», найбільше уваги привертає бразильський півзахисник Алан Да Сілва Соуза. Новачок чернівецької команди став першим гравцем із Бразилії у історії нашого колективу. «Буковина» стала четвертою українською командою у футбольній кар'єрі Алана. Раніше він грав у командах елітного вітчизняного дивізіону «Сталь» (Алчевськ), «Металург» (Донецьк) та «Арсенал» (Київ). Прес – служба ФСК «Буковина» поспілкувалася з новачком чернівецького колективу.

- Алане, як у тебе виник варіант з переходом у «Буковину» ?

- У «Буковину» потрапив за допомогою власного агента. У мене були інші варіанти продовження футбольної кар'єри . І все ж, я став гравцем чернівецької команди. Про що, до речі, не жалкую.

- Які у тебе враження від нашої команди ?

- Мені усе подобається: команда, гравці. Подобається те, як проводить тренування наставник «Буковини» Вадим Заяць. Я поки що не встиг познайомитися з Чернівцями, бо перебував зі своєю новою командою на зборах. У найближчому майбутньому обов'язково познайомлюся з містом, яке представляє мій нинішній колектив.

- Чого би тобі хотілося досягнути з «Буковиною» ?

- Прагну постійно грати, забивати, а також допомогти «Буковині» посісти якомога вище місце.

- Як ти вперше потрапив в Україну ?

- Я виступав у бразильській «Мацубарі». А у 2007 році мене забрав у алчевську «Сталь» голландський тренер Тон Каанен, який тоді тренував українську команду.

- Можна припустити, що ти добре обізнаний з українським футболом ?

- Коли першого разу приїхав в Україну, то було важко. Зараз я звик до українського футболу.

- До приходу в «Буковину» ти виступав у трьох українських клубах – «Сталь» (Алчевськ), «Металург» (Донецьк) та «Арсенал» (Київ). У якому колективі тобі вдалося найбільше проявити себе ?

- Мені найбільше подобалося виступати у «Сталі». Сподіваюся на те, що вдасться проявити себе і в «Буковині».

- Які враження залишилися від виступу на Кіпрі ?

- Мені було важко. Я підписав контракт на рік, однак, на жаль, зазнав травму. Переніс операцію. Зіграти багато у кіпрському чемпіонаті не вдалося.

- Хто є твоїми футбольними кумирами ?

- Мені найбільше подобається Роналдо. Він мій кумир. Захоплююся грою Роналдіньо, який виступав у «Барселоні».

- Як тобі життя в Україні ?

- Я мешкав у трьох українських містах – Алчевську, Донецьку та Києві. В Україні люди дуже приємні. Мені подобається погода, їжа. Усе добре.

- Розкажи про свою родину…

- У мене є брат. Я одружений. Дружина мешкає у Бразилії. Поки що в Чернівці вона не приїде, а що буде далі – побачимо. Виховуємо сина, якому виповнилося 8 років. Він у нас вже великий – розпочав грати у футбол. Я би дуже хотів того, щоби він теж став футболістом. Найголовніше те, щоби мій син також прагнув цього.

- Якими будуть твої побажання буковинським уболівальникам ?

- Щоби вони приходили на стадіон та підтримували нашу команду. Ми ж намагатимемося здобувати перемоги. Переконаний, що у «Буковини» все буде добре.

Довідка

Алан Да Сілва Соуза – півзахисник. Народився 9 грудня 1987 року в місті Андіра (штат Парана). Виступав у командах «Мацубара» (Бразилія), «Сталь» (Алчевськ), «Металург» (Донецьк), «Арсенал» (Київ), АЕК (Ларнака, Кіпр), «Еноніс» (Паралімні, Кіпр).

Популярные новости