"Оболонь": вона ніби є, але її немає

1425 18.01 2013   14:58
Фото - poiradar.ru

Який реальний стан справ у столичній «Оболоні»?

Засідань Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, на яких вирішувалося питання заборгованості «Оболоні», не було. Команду офіційно з чемпіонату не знімали, колектив (знову ж таки — офіційно) у відпустці. Тобто, на паперах клуб столичних «пивоварів» є. А як же насправді?

Як вдалося з’ясувати «Українському футболу» із джерел, у першоліговому клубі гравці, вважається, перебувають у відпустках. Однак дата зібрання команди невідома, так само, як і немає планів підготовки до весняної частини чемпіонату. Жодних навчально-тренувальних зборів також не заплановано. До бюджету, якого по суті немає, коштів на підготовку не закладено. Більше того, наше джерело зазначило, що й збиратися команді зараз фактично немає де: тренувальна база «Оболоні» перебуває на балансі колишнього інвестора — пивзаводу «Оболонь», і туди потрапити теперішня команда «пивоварів» просто не може, бо це вже не власність клубу. Стадіон «Оболонь-Арена» — також не власність ФК, а юридично, на орендних засадах від міста, в розпорядженні ПАТ «Оболонь». Тобто, зібратися колективу немає де.

За словами нашого джерела, зневірився в тому, що клуб функціонуватиме, й сам колектив. Принаймні деякі футболісти, хоч і не афішують це, але тренуються та перебувають на перегляді в колективах першого дивізіону та прем’єр-ліги. Ще деякі оббивають пороги органів футбольного правосуддя — КДК та Палати з вирішення спорів, сподіваючись отримати кревно зароблені в клубі кошти.

«Наскрізь тріщить» і тренерський штаб обох клубних команд «пивоварів». Але якщо В’ячеслав Нивинський офіційно звільнився з посади старшого тренера «Оболоні-2» і пішов у помічники до Сергія Ковальця в молодіжну збірну України, то головний тренер першолігового колективу Сергій Конюшенко ще офіційно ніде не працевлаштовується, але, нібито, над цим дуже й дуже замислюється.

теги: "111" (К)
Популярные новости