Андрій Продаєвич: "Розумію, що в нас не лише фінансова ситуація погана, а й турнірне становище жахливе"

1459 17.12 2012   15:56
Фото - ukrfootball.com.ua

Президент «Одеси» Андрій Продаєвич — про найтяжчі часи в історії ФК

— Питання, яке турбує не лише одеських уболівальників, а й любителів футболу з інших регіонів: яка ситуація зараз в «Одесі»? Чи гратиме команда навесні?

— Як уже казав багато разів, ситуація близька до катастрофічної. Упродовж усього сезону шукали партнерів та меценатів, оскільки мені одному, без підтримки, вкрай складно тягнути клуб навіть першої ліги. Зверталися до відомих на всю країну банків, мереж супермаркетів тощо, але в усіх виникає одне питання: «А що нам за це буде?». Рекламні моменти людей не зацікавили, як не зацікавила й можливість бути титульним спонсором, отже, нічого не змінилося. Нам дуже непросто, та добре, що знайшли в собі сили дограти першу частину сезону. Але навесні точно гратимемо, бо вже заплатили внесок.

— У ЗМІ з’явилася інформація про те, що ви готові продати клуб…

— Розумієте, коли постає питання зникнення з футбольної карти країни, треба зробити все, аби цього не сталося. Так, був готовий продати ФК, передати в хороші руки, але ймовірний новий власник категорично не хотів, щоб я якимось чином залишався в структурі клубу. За ці роки вклав багато сил та коштів, а також велику частку своєї душі в «Одесу». Ця команда для мене дуже дорога… Я вже був готовий відійти від справ, утім, людина зателефонувала та відмовилася. Отже, нічого не змінилося.

— Фінансова ситуація не покращилася, а це означає, що, найімовірніше, команду залишать її найкращі гравці, в яких, безумовно, є цікаві пропозиції…

— Розуміємо, що без кадрових утрат не обійдеться. Більше того, радітимемо успіхам наших футболістів, якщо вони гратимуть у сильніших командах та лігах. Є в нас пропозиції щодо кількох молодих, але вже доволі досвідчених хлопців — Костянтина Пархоменка, Дмитра Поспєлова, Сергія Платунова. Ймовірно, підуть Олександр Волчков, Олександр Калітов, Єгор Бідний, Олександр Каблаш, Андрій Скрипник. У всіх є чудовий шанс заграти на іншому рівні, а кількох хочуть бачити за кордоном.

— Як і ким тоді «Одеса» дограватиме сезон?

— Ви самі знаєте, що більшість наших футболістів — це молодь. Восени ми грали молодим складом із кількома ветеранами. Так буде й навесні. Дмитро Пархоменко, Анатолій Опря, Сергій Любчак, як і дехто з молоді, залишаються. Додамо до них найкращих представників другої команди, яка чудово виступає в міських турнірах із класичного футболу та 8х8, й битимемося за право залишитися.

— Шанси є?

— Розумію, що в нас не лише фінансова ситуація погана, а й турнірне становище жахливе. Звичайно, хочу вірити, що почнемо перемагати всіх і всюди та піднімемося з останнього місця. Але якщо тверезіше оцінювати наші справи, можу сказати, що без допомоги інших клубів нам буде дуже непросто. Маю на увазі те, що дехто з суперників може недограти сезон через фінансові труднощі або не заявитися на наступний сезон. І це наш шанс. Та якщо вилетимо до другої ліги — доля «Одеси» залишиться в тумані. Клуб другої ліги нецікавий нікому. В Одесі й перша ліга чомусь зовсім не сприймається як щось серйозне…

— Якщо говорити про ті матчі, які зіграли в першій частині сезону, щось позитивне залишилося?

— Коли команда перебуває на останньому місці в турнірній таблиці, найбільше пропустила та найменше забила, це жахливий результат, і про позитив у цілому не мовиться. Але в грі є дещо, чим можна пишатися. У більшості поєдинків, якщо навіть у підсумку поступалися, наш молодий і недосвідчений колектив виглядав не гірше за суперника, а частенько навіть і краще. Так, мали купу моментів, які не реалізовували, чудові комбінації, контроль м’яча. І все було б інакше, якби не пропускали після необов’язкових дитячих помилок.

Звичайно, запам’ятаються матчі, в яких «Одеса» перемогла: домашні зустрічі з «Титаном», «Динамо-2», «Арсеналом» та кубкова гра з ФК «Полтава». Троє очок брали заслужено. Якби додати трішки талану, то здобули би перемоги й у нічийних матчах із «Буковиною» та «Авангардом», а також, можливо, й у протистоянні з «Кримтеплицею». Перших не змогли дотиснути, а в грі з кримчанами всім пам’ятне безглузде вилучення Каблаша в першому таймі, яке й перекреслило всі наші надії на позитивний результат.

Якщо в цілому говорити про футболістів, то не можу сказати, що хтось зіграв чудово, а хтось — дуже погано. Молодь підросла, прогресує, ветерани — на своєму рівні грають, навіть якщо й травмовані. Перспектива є. Тепер головне залишитися в першій лізі, хоча, повторюся, буде дуже важко.

Популярные новости