Сергій Шевченко: "Наступним етапом підготовки стане збір у Туреччині"

1525 17.01 2013   18:05
Фото - footballtop.ru

Керманич «Авангарду» Сергій Шевченко — про плани на зимовий антракт

— Сергію Яковичу, вже більшість команд першої ліги розпочали підготовку до весняної частини змагань. Коли ж «Авангард» виходить із відпустки?

— 15 січня зібралися. Я постійно підтримував зв’язок із хлопцями. Усі — в доброму гуморі і з бажанням очікують на початок тренувальної роботи. Отож після традиційної процедури медогляду за два дні в Маріуполі розпочнемо перший етап підготовки.

— Загалом, план командних дій на наступні два місяці відомий?

— Звичайно. З 17 по 29 січня готуватимемося в Маріуполі. Наступним етапом підготовки стане збір у Туреччині (з 4 по 20 лютого). Нині розглядаємо варіант, щоби перед наступним закордонним збором, який також заплановано в Туреччині, кілька тижнів провести на Кримському півострові.

— Вам, як головному тренерові новачка, дуже важливо налаштувати хлопців відповідним чином психологічно, щоби не втратити вже завойованих позицій. Проблем із цим не буде?

— Завдання перед командою — зіграти не гірше, ніж у першій частині сезону, ще й при цьому поліпшити свої показники. Для цього зробимо все можливе в період зимової підготовки. Об’єкт запоруки успіху закладений правильно, можете в цьому не сумніватися.

— Тренерська робота специфічна, тож упевнений, навіть у період відпустки не полишали футбольних справ, цікавлячись імовірними новачками команди. Когось уже пригледіли?

— Маєте слушність, тренерська робота — специфічна. Тож і період відпустки нагадував звичайні тренерські будні. Постійно тримав зв’язок із нашим директором Романом Большаковим, вирішували питання зборів, новачків… Одразу хочу зауважити, що великої ротації гравців очікувати не варто, адже склад у нас не був роздутим. Але водночас не збираємося зупинятися на досягнутому й тупцювати на одному місці. Отож поповнення буде, але мінімальне. На оглядинах перебуває майже 10 виконавців.

— Мабуть, будуть і втрати?

— Олександр Прачук, Давид Акопян та Віталій Сумцов залишили команду. До цих хлопців у нас немає жодних претензій. Були лише питання щодо їхньої кваліфікації…

Популярные новости