"Металіст" підписав трьох новачків

405 29.07 2023   10:50
"Металіст"

"Металіст" оголосив про підписання контрактів із трьома новачками. Грацями харківського клубу стали 26-річний воротар Дмитро Фастов, 27-річний захисник Юрій Голубка та 21-річний півзахисник Станіслав Мораренко.

Юрій Голубка - уродженець міста Миколаїв Львівської області до 2009-го року займався у Стрілківському інтернаті для обдарованих дітей та дітей-сиріт і був помічений скаутами і тренерами Академії футболу "Металіст". З 2009-го по 2014-й роки Юрій перебував у системі нашого клубу, граючи за молодіжну команду, яку у ті часи тренував Андрій Аніщенко — нинішній головний тренер жовто-синіх. За основну команду "Металіста" виходив у товариських матчах.

У 2015-му році вихованець нашого клубу перебрався до донецького "Шахтаря", але за основну "гірників" не заграв. Юрій відправлявся в оренди у рівненський "Верес", польський "Ожел", грузинський "Зугдіді" та азербайджанський "Шавелян".

Також Голубка грав за "Калуш" з Івано-Франківщини, "Демня-Фенікс" та Миколаїв зі Львівщини, естонський клуб "Нарва-Транс", латвійську "Єлгаву", "Миколаїв" із Миколаівської області та ДЮШ Львів.

Основна позиція Юрія — центральний захисник. Також він може зіграти на позиціях опорного та центрального півзахисника. У "Металісті" Юрій Голубка гратиме під 4-м номером.

***

Дмитро Фастов - уродженець Києва є вихованцем місцевого "Динамо", в якому виступав на юнацькому рівні.

Згодом у кар'єрі Дмитра було багато клубів — "Інгулець", "Верес", "Оболонь", "Кремінь", "Миколаїв", ЛНЗ і а також колективи з Португалії (молодіжна команда "Кова П'єдаде" та "Спортінг Ідеал"), Франції ("Єр") та Польщі ("Подгале").

Влітку 2022-го року Фастов на правах вільного агента приєднався до львівських "Карпат", у складі яких зіграв лише раз за минулий сезон (проти вишгородського "Діназу").  У "Металісті" Дмитро Фастов виступатиме під номером 31. Робоча нога - ліва.

Читай також: Андрій Бусько став гравцем "Металіста"

***

Станіслав Мораренко є уродженцем села Старокозаче, що у Білгород-Дністровському районі Одещини. На дитячо-юнацькому рівні виховувався у рідній ДЮСШ, а також Академіях донецького "Металурга", "Миколаєва" та одеського "Чорноморця".

Не провівши за основну команду "Чорноморця" жодного матчу, Мораренко на початку 2020-го року у статусі вільного агента перебрався до ковалівського Колоса, де в основному грав за молодіжку команду.

6-го червня 2020 року вперше потрапив до заявки першої команди ковалівців на гру проти луганської "Зорі". За першу команду "Колоса" дебютував 2-го грудня 2020-го року у виїзному поєдинку кубку України проти "Ниви" з Тернополя, який завершився перемогою "Колоса" з рахунком 4:0.

У лютому 2021-го року Станіслав пішов в оренду до хмельницького "Поділля", в якому провів цілий рік у першій лізі та став гравцем основи.

Сезон 2022/2023 провів у ще одній оренді — у вишгородскому "Діназі". За 18 матчів забив 4 м'ячі та віддав 2 асисти. У чотирьох поєдинках виводив клуб із Київщини на поле з капітанською пов'язкою.

Основна позиція Мораренка — центральний півзахисник. Проте він може зіграти і центрального атакувального хавбека, і на обох флангах атаки. Робоча нога — права.

У "Металісті" Станіслав Мораренко виступатиме під номер 70. Алекс Чідомере, який грав під ним раніше, взяв собі номер 77.

Нагадаємо, у суботу, 29 липня, харківський "Металіст" зіграє матч 1-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги. Суперник жовто-синіх — "Епіцентр" з Камʼянець-Подільського.  Початок матчу заплановано на 17:00. 

Популярные новости