Первая лига. Яркие дебютанты: из исчезнувшего клуба, любителей и профессионалов

965 13.09 2022   16:07
Денис Руденко, Footboom

FootBoom - про гравців-дебютантів першої ліги, котрі показали себе з найкращого боку на старті сезону.

Володимир БІЛОЦЕРКОВЕЦЬ

22 роки, нападник, "Металург"

Сезон 2022-23: 3 матчі (218 хвилин), 1 гол

Не повірите: уродженець Голої Пристані у Прем'єр-лізі дебютував раніше, ніж у першій. Але через різні обставини, зокрема, молодий вік, Білоцерковцю не вдалося закріпитися ані в "Зорі", ані в "Інгульці". По-справжньому розкрився і почав прогресувати лише тоді, коли відгукнувся на запорізьку пропозицію Володимира Микитіна, який добре знав нападника по роботі в луганському клубі. Нинішній сезон розпочав з голу і двох асистів. 

Володимир Микитін,  головний тренер "Металурга":

- Швидкий, здібний, з хорошим дріблингом. За останній рік значно додав. Професіонально ставиться до справи. Слабкі місця, звичайно, і в нього є. Якщо права нога в порядку, то ліву ще треба підтягувати. Втім, знаючи Володю ще з "Зорі", анітрохи не сумніваюся, що він прибере цей недолік. Хлопець він скромний, простий, звик до колективу, а колектив - до нього. 

Олександр ВІВДИЧ

19 років, нападник, "Кремінь"

Сезон 2022-23: 3 матчі (179 хвилин), 2 голи

Зізнайтеся, ви знали його ім'я? Ні? Ну що ж, тепер точно не тільки знатимете, а й правильно вимовлятимете. Олександр Вівдич грав у "Олександрії" (U-19), але тренери та менеджмент не розгледіли в ньому особливого таланту. Зате розгледіли в сусідньому Кременчуку - директор Філь порекомендував гравця, а головний тренер Локтіонов дав "зелене світло" на його підписання. Одразу зі стартових турів Сашко почав виправдовувати аванси.

Роман Локтіонов, головний тренер "Кременя":

- Можливо, Сашко не надто технічний, зате має непогані швидкісні якості, гарно діє в пресингу, самовіддача на найвищому рівні. Працьовитий. Агресивний на полі, спокійний в житті. Трохи не вистачає креативності. Та найголовніше для мене, як тренера, що він дуже легко і швидко всьому вчиться. Тобто, неодмінно буде прогресувати.

Максим ГІРНИЙ

21 рік, нападник, "Епіцентр"

Сезон 2022-23: 3 матчі (232 хвилини), 2 голи 

Він провів напрочуд вдалий сезон у "Мункачі", у 16 іграх забив 9 м'ячів. Уже готувався зі своєю командою до дебюту в першій лізі, однак в останню мить плани зірвалися - закарпатці відмовилися від участі в чемпіонаті. Прем'єру Гірний все ж відіграв, але в складі іншого колективу. В "Епіцентрі" з радістю прийняли звістку про те, що можна підписати здібного форварда. 

Сергій Нагорняк, головний тренер "Епіцентру":

- Дуже перспективний гравець. Швидкий, працьовитий, з хорошим дриблінгом. Спокійний, розсудливий, добре влився в колектив. У Максима все ще попереду. З такими, як він, мені подобається працювати.  

Ігор КРАСНОПІР

19 років, півзахисник, "Оболонь"

Сезон 2022-23: 3 матчі (249 хвилин), 1 гол

Молодий талант, чиє ім'я ще вчора не було відоме вболівальницькому загалу, стрімко увірвався до "пивної компанії". Усі три матчі Краснопір розпочинав у стартовому складі. А чого лише вартий його гол "Полтаві" - вирішальний, на останній хвилині. Довів, що клубні скаути недарма переглядали матчі обласної першості, зокрема, "Денгоффа". 

Олег Мазуренко,  спортивний директор "Оболоні": 

- Індивідуально проявляє себе, добре повидиться з м'ячем, технічно підготовлений. Приємно здивовані тим, що хлопець, який ще вчора грав у першості області, напрочуд легко перейшов на новий для себе рівень. Упевнений, у Ігоря світле майбутнє, він зростатиме фахово. Головне, що хлопець реально оцінює ситуацію, без ознак зірковості.

Читайте также: Перша ліга. Підсумки 3-го туру

Популярные новости