Комітет арбітрів УАФ пояснив деякі моменти в поєдинку "Альянс" - "Металіст"

2019 28.07 2021   21:15
УАФ

Комітет арбітрів УАФ пояснив деякі моменти в поєдинку першої ліги ПФЛ "Альянс" (Сонячна Долина) — "Металіст" (Харків), який відбувся 26 липня 2021 року.

Епізод 1. 37 хвилина

ВІДЕО

37 хв. Ігрова ситуація пов’язана з порушенням/фолом, а саме:

зривом очевидної гольової можливості (ЗОГМ), під час скоєння порушення.

Гравець №4 ФК "Альянс" скоїв порушення/фол (поштовх суперника №12 в спину), у безпосередній близькості від власної штрафної площі, коли той контролював м’яч та очевидно рухався в напрямку воріт суперника. Згідно з вимогами чинних Правил гри та відповідних критеріїв, порушення в подібних ігрових ситуаціях мають трактуватися як ЗОГМ та каратися штрафним ударом і червоною карткою для порушника. Дії та прийняті рішення арбітром у цьому ігровому епізоді були справедливими та такими, що відповідають вимогам чинних Правил гри (див. Правила гри 21/22).

Епізод 2. 79-та хвилина

ВІДЕО

79 хв. Ігрова ситуація пов’язана з порушенням/фолом, а саме:

неправомірне використання рук (затримка руками) при веденні єдиноборства/боротьби за верховий м’яч, що зірвало перспективну атаку (ЗПА) суперника.

Гравець №11 ФК "Альянс", маючи жовту картку, скоїв порушення/фол (затримав суперника №94 руками) у безпосередній близькості від власних воріт, коли він намагався спрямувати м’яч у ворота суперника, що летів на рівні його голови. Дії та прийняті арбітром рішення відповідають вимогам чинних Правил гри та очікуваному рівню арбітражу. У подібних ігрових ситуаціях неправомірні дії руками захисника №11 ФК "Альянс" мають трактуватися як ЗПА та каратися штрафним ударом і жовтою карткою для порушника, яка була другою, що призвела до його вилучення з поля (див. Правила гри 21/22).

Читайте также: Евгений Красников: "Надо запрещать заниматься футболом тем, кто снимается с турниров"
Популярные новости