Суд скасував право власності Харківської ОДА на частину стадіону "Металіст"

2884 24.07 2021   13:40
Фото - "Шахтер"

Суд визнав незаконним та скасував реєстрацію права власності за Харківською ОДА на приміщення стадіону "Металіст", які раніше належали фірмам Сергія Курченка. Як повідомляє офіційний портал реєстру судових рішень, про це йдеться у вердикті Харківського окружного адміністративного суду, яке прийняла суддя Олена Заічко.

Нагадаємо, що до суду звернувся ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", якому належав футбольний клуб "Металіст", частина приміщень стадіону, академія та база стадіону у Високому. ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" вже кілька років перебуває у процедурі банкрутства. В 2017 році вироком Соснівського районного суду м. Черкаси провели спецконфіскацію майна, яке належало структурам колишнього власника "Металіста" Сергія Курченка. У тому числі майно футбольного клубу "Металіст". Після чого власність, конфісковану у ПАТ "Футбольний клуб Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст-Арена" передали до сфери управління Харківської облдержадміністрації. Розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації від 30.05.2018 № 400 балансоутримувачем майнових комплексів та корпоративних прав визначили Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА. І ось зараз суд скасував право власності на це майно за ОДА.

На думку юриста ХАЦ, адвоката Володимира Рисенка, якщо це рішення буде підтверджене у апеляції, то ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" зможе повернути нерухомість у свою власність та виставити на продаж.

Нагадаємо, що в 2020 році було створене ДП "Харків-Арена", яке повинне було взяти це майно в управління. При цьому за рік це підприємство не отримувало кошти за користуванням цим майном. Про це ХАЦ стало відомо з відповіді на запит на публічну інформацію.

"ДП "Харків-Арена" не отримує доходів від оренди приміщень стадіону "Металіст" та надання послуг під час футбольних матчів у зв’язку з тим, що господарська діяльність на даний час не ведеться", - заявили у відповіді на запит в ХОДА.

Нещодавно в.о. директора ДП "Харків-Арена" став Сергій Родіонов - людина, яка була керівником прес-служби футбольного клубу "Металіст" в той час, коли клуб очолював Ярославський. Останнім часом Родіонов був PR-директор "Екополіс ХТЗ" - проекту групи DCH Олександра Ярославського.

Популярные новости