Іван Надєїн: "Підтримав Каденка - він політично не заангажована людина, має підтримку в УАФ"

3238 14.09 2020   16:40
Фото - veres.rv.ua

Президент "Вересу" Іван Надєїн в інтерв’ю Footboom розповів про вибори президента ПФЛ, в яких він взяв участь, як один з трьох кандидатів.

- Відбулось засідання Ради Ліг, на якому було підведено підсумки висунення кандидатур на посаду президента ПФЛ, - повідомив Надєїн. - Претендентів було троє. В результаті, присутні затвердили єдиним кандидатом Олександра Каденка, який наразі виконує обов’язки керівника ПФЛ. Я зняв свою кандидатуру на користь Каденка. Для мене посада президента ПФЛ не була ціллю. Головне - це збереження принципу справедливості, дотримання норм регламенту та спортивного принципу.

- Чому тоді ви приймали участь в висуненні кандидатів на посаду президента ПФЛ?

- Коли я побачив, що в п’ятницю, 11 вересня, пізно ввечері, в порушення визначених термінів, була висунена кандидатура президента одного з клубів, вирішив, що треба втрутитись і також зареєструватись. Зробив я це в субботу, 12 вересня. Розумів, що мої дії також не у повній мірі відповідають передбачені Статутом ПФЛ процедурі, адже існує чітко окреслегий порядок висунення кандидатів та терміни на подання відповідної інформації та документів.

Цей крок дозволив мені мати на засіданні Ради Ліг певний статус. Я звернувся до присутніх, і звернув їхню увагу на те, що в такому важливому питанні треба дотримуватись статуту та регламенту ПФЛ, і не робити щось на користь деяких клубів.

Читайте также: И.о. президента ПФЛ: "Я не бог и не проповедник, чтобы сказать, какая завтра будет ситуация с коронавирусом в Украине"

- Чому ви підтримали Каденка?

- Він – політично не заангажована людина, має підтримку в УАФ, а також більшості клубів, які висунули його кандидатуру. Нам, керівникам клубів, потрібно розуміти, за яких умов ми вкладаємо кошти в футбол, хто буде керувати ПФЛ. Добре, що вдалося оминути кулуарні домовленності. Олександр Каденко раніше займався аматорським футболом, він нікому нічого не винен. Тепер, якщо Каденко буде затверджений на Конференції ПФЛ, він стане повноправним президентом організації.

Популярные новости