Владислав Зайчук: "Запрошень з Прем'єр-ліги у мене не було"

1992 16.05 2014   20:14
Захисник охтирського "Нафтовика-Укрнафта" Владислав Зайчук відповів на запитання вболівальників.

- Які у вас кумири серед футболістів-зірок?

- Якщо взяти раніше, то моїм кумиром був Стів Макманаман він грав за «Ліверпуль» потім грав за «Реал» Мадрид. Це був мій еталон лівого півзахисника, тому що я також грав на цій позиції. Це той гравець який мені найбільше імпонував у свій час. Звичайно усі люблять Мессі, Роналдо і на них рівняються і я також не виключення, але моїм фаворитом був Стів. Ще у мене є симпатії до Рауля з «Реалу» Мадрид який грав нападника.

- Коли ви одружилися або будете одружуватись ви поїдете на батьківщину з дружиною чи залишитесьу місті в якому граєте?

- Щодо одруження то у мене вже є на це плани. Думаю що за дев’ять років спільного проживання вже потрібно офіційно закріпити наші стосунки. Тому я своїй, поки що не офіційній дружині, освідчився і запропонував узаконити наші стосунки, на що вона дуже зраділа, і ми запланували цю подію на зиму. Щодо переїзду то про це мова навіть і не ведеться, я граю в Охтирці і моя дружина проживає разом зі мною.

- Ти в «Нафтовику» вже давно й під час кадрових проблем ти грав півзахисника, на якій позиції тобі краще грати?

- Якщо копнути глибше то я раніше з самого дитинства грав лівого півзахисника і до Охтирки я грав лівого півзахисника. Коли я прийшов в «Нафтовик» то в команді були кадрові проблеми і мене поставили на позицію захисника з чим я успішно впорався. Звичайно мені більше імпонує грати півзахисника хоч на цій позиції потрібно і більше викладатись, але в захисті також не просто, є свої тонкощі, потрібно більш відповідально підходити, захист це останній рубіж біля воріт який потрібно тримати. Коли граєш півзахисника то ти завжди в центрі уваги, створюєш моменти, тобі більше уваги приділяють вболівальники, а задню лінію якби не сильно видно, але це також дуже відповідальна робота. Вболівальникам завжди подобаються ті хто веде гру, хто робить загострення, нагнітає моменти, але футбол це командна гра і захист у цій грі відіграє немалу роль. Мені комфортно грати і там і там, все залежить від тренера де він мене буде бачити у грі, на тій позиції я й буду грати.

- Що складніше в психологічному плані - боротися за виживання, але стабільно виходити в основному складі чи боротися за перші місця, але при цьому грати від випадку до випадку?

- Як би там не було, а грати в основному складі це завжди краще ніж коли виходиш на заміну. Я вже не молодий футболіст і у мене немає такого, що переживаєш перед грою. Взагалі в футбол не можна грати коли ти виходиш на поле і боїшся суперника. Суперника потрібно поважати, а не боятись. Коли ти частіше виходиш на поле, тоді у тебе з’являється більше стабільності, а коли є стабільність тоді і гра стає кращою. Коли тобі тренер менше довіряє, тоді трапляється розгубленість. Щоб показувати гарну гру, потрібно грати в основному складі і старатись підняти команду як найвище.

- Звертаєте увагу на те, що пишуть у пресі про команду, про вас?

- Звичайно критика вболівальників для нас дуже важлива, але трапляються моменти що пишуть не зовсім об’єктивні відгуки. Ми завжди прислуховуємось до вболівальників і самі розуміємо де ми погано зіграли, де нам не поталанило. Кожне слово вболівальників ми сприймаємо, не сприймається і засмучує лише те, що написано не об’єктивно і не є дійсністю. Ми завжди прислухаємось до вболівальників і стараємось робити те що вони від нас чекають, тобто перемагати.

- Ви вже багато років виступаєте за "Нафтовик", чи були запрошення з інших клубів, Прем'єр-ліги?

- Запрошень з Прем'єр-ліги у мене не було. Були запрошення з клубів першої ліги, але змінювати те що є вважаю не зовсім гарною ідеєю. На даний момент це самий оптимальний варіант.

- Ви вже багато років граєте за «Нафтовик» і провели дуже багато матчів у складі охтирської команди. Назвіть найбільш пам'ятний для вас поєдинок.

- За «Нафтовик» я провів багато ігор, але сама пам’ятна це та гра де ми перемогли «Динамо» Київ.

- З яким тренером вам працювалося найкомфортніше?

- В кожного тренера є свій підхід до футболістів. Один буває дуже жорсткий, другому можливо десь трішки не вистачає цієї жорсткості. Я завжди знаходив спільну мову зі всіма тренерами хто працював в Охтирці. Головне працювати і виконувати усі настанови тоді не буде ніяких незгод.

- Ви родом з Макіївки. Там же почали займатися футболом, хто ще, крім вас, заграв в великому футболі з вашого випуску?

- Я в спортивному інтернаті не був, тренувався в ДЮСШ в звичайній дитячій команді. З тих хлопців я нікого не знаю хто б грав у Прем'єр-лізі, можливо в першій лізі хтось і грає, але конкретно я не знаю.

Популярные новости