ПФЛ затвердила склад Першої та Другої ліги на сезон 2020/2021. Перша стартує 5 вересня, Друга - 6-го

5175 21.08 2020   17:03
Фото - ПФЛ

Сьогодні в столичному Будинку футболу відбулося засідання Чергової XXVІІІ Конференції Професіональної футбольної ліги України, інформує офіційний сайт ПФЛ.

Її завданням було підбити підсумки сезону 2019/20 у Першій і Другій лігах, прийняти нових членів організації та окреслити контури чемпіонату 2020/21. Окрім цього, делегатами – представниками клубів ПФЛ разом із почесними гостями було розглянуто низку важливих поточних питань.

Конференція ПФЛ підтвердила рішення попереднього позачергового засідання щодо висловлення недовіри Президенту ПФЛ Сергію Макарову. Зважаючи на його заяву про звільнення, робоча група винесла на розгляд делегатів план рішень щодо підтримання дієздатності організації та плавного переходу до нового етапу роботи. Щоб зміни в ПФЛ не позначилися на проведенні та організації змагань, утворено робочу групу, яка працює в регулярному режимі та приймає поточні рішення.

Звітно-виборну Конференцію, на якій відбудуться вибори нового президента ПФЛ, заплановано на 29 вересня. Якщо на той час будуть санітарно-епідеміологічні чи карантин обмеження, то Рада ліг може визначити нову дату голосування. Наразі працює робоча група та адміністрація ПФЛ на чолі з в.о. президента ПФЛ Олександром Каденком. Делегати Конференції підтвердили його повноваження та відзначили, що Ліга виконує наразі своє призначення.

У сезон 2020/21 – із новачками і перевіреним форматом

Окремо обговорювалося надважливе питання – затвердження складу учасників та формату проведення Чемпіонатів України з футболу серед команд клубів Першої та Другої ліг сезону 2020/21. Враховуючи реалії, а також на щільність календаря, в якому треба обов’язково знайти місце для резервних днів, зважаючи на коронавірусну загрозу, клуби підтримали пропозицію все ж не розширювати склад учасників Першої ліги до 18 учасників, а залишитися з перевіреним форматом 16 команд.

Так само традиційно проводитиметься Друга ліга з розділенням на дві групи за географічним принципом (наразі – 27 учасників, 14+13). Цей формат цінують за скорочення кілометражу виїздів, а відповідно – й витрат, а також заповнення календаря. Вирішено провести турнір у два кола.

У склад учасників змагань ПФЛ прийнято дев’ять новачків: "Дніпро" (Черкаси), "Яруд" (Маріуполь), ФК "Чернігів", "Перемога" (Дніпро), "Епіцентр" (Дунаївці), "Рубікон" (Київ), "Карпати" (Галич), "Метал" (Харків), "Карпати" (Львів). Втрат у Першій і Другій лігах наразі нема, всі клуби, включно з "Таврією", "Калушем" і "Авангардом", значаться серед учасників сезону 2020/21. А оплесками у Favbet Лігу провели ФК "Минай", "Інгулець" (Петрове) та "Рух" (Львів), які заслужили підвищення в класі за спортивним принципом. Відзначимо, що деякі клуби змінили свої назви. Так, "Оболонь Бровар" відтепер "Оболонь", а "Гірник" – "Кривбас". Додалася резервна команда луцького клубу – "Волинь-2".

Затверджений Конференцією склад учасників Першої ліги

Затверджений Конференцією склад учасників Другої ліги. По два переможці з кожної групи отримують право наступного сезону грати у Першій лізі без матчів плей-оф.

Затверджено і план-календар змагань в обох лігах. Перша ліга стартує п'ятого вересня, а Друга - наступного дня. Жеребкування змагань у Першій та Другій лігах відбудеться 26 серпня 2020 року у Будинку футболу.

Популярные новости