Лікар "Руху": "Троє людей, у яких був встановлений діагноз COVID-19, вже кілька днів не температурять"

2821 28.06 2020   23:03
Фото - fcrukh.com

Головний лікар "Руху" Михайло Проців розповів клубній пресслужбі про стан футболістів, інфікованих на СOVID-19, та плани щодо їхнього відновлення.

- Станом на сьогодні ті троє людей, у яких був встановлений діагноз COVID-19, вже кілька днів не температурять. Простудні симптоми також практично відсутні, залишається легке покашлювання. Гравці в умовах ізоляції розпочали перші тренування. Ці заняття носять відновлювальний характер, аби завдяки ним підтягнути кардіореспіраторну систему. В понеділок заплановано повторне ПЛР-тестування на коронавірус. І якщо все буде добре, всередині наступного тижня вони зможуть тренуватись.

Золоте правило медицини: "Скільки часу був відсутній, стільки часу повинен відновлюватись". Звісно, гравцям буде наданий певний час, приблизно 7-10 днів на відновлення кардіореспіраторної системи. І лише після цього періоду вони зможуть приступити до тренувань у загальній групі.

У команді ситуація стабільна. Щоденний моніторинг температури і функціонального стану показує, що нема причин для хвилювання. Гравці здорові і готові до гри з "Миколаєвом", - сказав Проців.

Популярные новости