Сергій Макаров: "Спорт та спортивний принцип перемогли"

2414 05.06 2020   20:12
Фото - metalist1925.com

Президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров в інтерв'ю прес-службі "Металіста 1925" прокоментував підсумки сьогоднішньої Ради ліг.

- Здоровий глузд переміг! Футбол переміг! Спорт та спортивний принцип перемогли! Звичайно, ми задоволені, що це сталося у такі важкі часи, особливо, враховуючи, якими були останні тижні. Дуже багато "списів" було зломано, було багато різних точок зору та висловлювань.

Ми задоволені, що повернули цю ситуацію у нормальне конструктивне русло. Ми спільними зусиллями разом із клубами дійшли до єдиного оптимального рішення - продовжувати Чемпіонат, найголовніше, що згідно з Регламентом. Рішення, яке, впевнений, задовольнить усіх. Дуже сподіваюся, що всі клуби Першої ліги візмуть участь у продовженні Чемпіонату.

- Чи були у вас індивідуальні розмови з керівниками клубів непередодні цього засідання?

- Так, звичайно. Ми постійно на зв'язку з клубами, хто б що не говорив та не звинувачував нас. Ми постійно спілкуємося з клубами, в тому числі, з тими, які сьогодні представлені не були. Позиція, за винятком деяких клубів, у всіх була однаковою. Тому ми і пішли на це засідання, розуміли, якщо буде прийняте рішення грати, ми будемо грати. Це нормальна конструктивна позиція.

- Поясніть, що далі з правової точки зору?

- Тепер буде Виконком УАФ, останне слов за ними. Виконком призупинив усі змагання в Україні, тепер він поступово їх відновлює. Ви знаєте, що дозволили грати Прем'єр-Лізі, регіональним змаганням, тепер наша черга. 7-го червня на Виконкомі УАФ я буду доповідати, сподіваюся, нас підтримають.

- Тобто, ви надаєте рішення Ради ліг ПФЛ на розгляд Виконкому УАФ, а він його затверджує?

- Так, Виконком приймає рішення та надає нам дозвіл на проведення змагань!

Читайте также: Сергей Макаров: "Решение окончательное - сезон в ПФЛ остановлен"
Популярные новости