Олексій Шпак: "Після такої перерви і тренуватися легше"

3029 17.05 2020   14:47
Facebook

16 травня мав відбутися передостанній тур чемпіонату України у другій лізі. І це мав бути останній матч хмельницького "Поділля". Для нашого клубу ця інформація цікава тим, що за цей клуб на правах оренди другу половину сезону мав провести юний півзахисник Олексій Шпак.

Тренерський штаб нашого клубу ще взимку прийняв таке рішення заради більшої ігрової практики молодого закарпатського футболіста. Це, між іншим, була перша оренда гравця "Минаю" в інший клуб в нашій історії.

На жаль, Олексій Шпак так і не зіграв жодної офіційної гри за "Поділля". Принаймні поки що. Орендна угода була до кінця цього місяця, а чемпіонат, якщо відновлять, то не скоріше, ніж у червні. Щоправда, як повідомив сам гравець, орендна угода може бути продовжена - в разі, якщо у другій лізі відновлять сезон і клуби домовляться між собою. А поки Шпак вийшов з карантину разом з "минайцями" і тренується разом з ними.

"Мені зателефонував Василь Васильович і сказав, що я можу повернутися в клуб і набирати форму разом з "Минаєм", - розповів Олексій Шпак. - 16 травня мав зіграти останню гру за "Поділля" у Калуш, але так жодної і не зіграв. Поки так. Відновлення другої ліги, наскільки я чув, під питанням. Але не виключено, що якщо чемпіонат повернеться, то мою угоду продовжать і я повернуся в Хмельницький. Це вже стане ясно пізніше".

За словами Олексія, за цей час він встиг пограти за "Поділля" лише у товариських матчах. "Перед карантином зіграв декілька спарингів за цей клуб і забив один гол, - розповів Шпак. - Загалом, можу сказати, що рівень "Поділля" досить непоганий. Так, не дотягує до "Минаю", але у них все попереду - там молоді та перспективні хлопці. В команді є чимало гравців, які б змогли грати і у першій лізі. Стадіон в Хмельницькому також в дуже хорошому стані, на матчі "Поділля" приходить багато вболівальників. У місті люблять футбол".

За його словами, в 10-х числах березня, коли оголосили карантин, він відправився додому на Закарпаття. "Нам сказали у клубі чекати офіційної інформації з приводу відновлення тренувань, але поки ніяких новин не було, - розповів він. - Як і з приводу відновлення другої ліги. Була інформація, що зберемося 11 травня, але так і не зібралися".

Під час самого карантину футболіст не витрачав дарма часу та займався самопідготовкою: бігав, робив фізичні вправи та працював із м’ячом. "Звичайно, все це не замінить командних тренувань, але коли таке становище, то треба завжди вміти виходити з положення, - зауважив він. - Коли тренуєшся три місяці і готуєшся до другого кола, то хочеться зіграти вже офіційні ігри. Для чого ж тоді тренуватись, якщо ігор немає? Але коли така ситуація у світі, то на перший план виходить здоров’я і безпека людини".

Зараз же Олексій працює з основною командою "Минаю" і поступово набирає форму. "Почалися втягуючі тренування і мені здається, що після такої перерви легше тренуватись, адже ми дуже сумували за футболом", - зазначив він.

Довідка: Олексій Шпак зіграв за "Минай" у 33-х матчах, забив 3 голи. Автор першого історичного голу "Минаю" на професійному рівні.

Читайте также: "Ингулец": тренировка под дождем

Популярные новости