Юрій Бакалов: "Мінімум три тижні потрібно командам, аби підготуватися до офіційних ігор"

2020 12.05 2020   20:19
Фото - fcrukh.com

Головний тренер "Руху" Юрій Бакалов у коментарі клубному медіацентру розповів про тренувальний процес після тривалої паузи та поділився думками про можливе відновлення чемпіонату.

– У нас лише найпозитивніші емоції, адже ми знову почали займатися улюбленою справою. Чекали на цей момент на карантині кожного дня. Ми повернулися до тренувань, скучили один за одним, адже давно не бачилися. Хлопці із задоволенням провели тренування. Надіємося, що скоро відновляться не лише заняття, а й повернеться футбол на наші стадіони.

На карантині просто так ми не сиділи. Моніторили всю ситуацію, чекали на відновлення тренувального процесу. Розробили декілька варіантів продовження нашої тренувальної роботи. Ми готові до цього. Насправді, пауза була дуже тривалою і неочікуваною не лише для мене, а й для цілого світу. Ми спілкуємося з тренерами, повідомляємо один одному певну інформацію.

Найперше потрібно вивести команду на той рівень, який ми мали наприкінці зборів. Зараз трохи важко працювати, адже немає конкретної дати відновлення чемпіонату. У нас є тренувальна програма. Ми її розділили на певні цикли, які складаються із семи днів. Коли дата офіційних матчів стане відомою, тоді можна буде більш суттєво готуватися до початку офіційних ігор.

Читайте также: "Рух" відновив загальнокомандні тренування

Я за те, щоб чемпіонат відновили. Це спільна думка клубу: Президента, директорів, менеджерів та футболістів. Ви прекрасно знаєте амбіції нашого Президента. Є регламент, відтак, ми готові до відновлення повноцінного чемпіонату. Лише так.

У нас є технологічні системи, завдяки яким ми контролюємо фізичний стан футболістів. Звичайно, хотілося б, щоб ситуація була трохи кращою. Для цього і є тренувальний цикл, щоб гравці набрали кондиції. Можу лише сказати, що не усі футболісти в однаковому стані. Все ж, гадаю, це закономірна ситуація після такої великої паузи. Важко буде вивести футболістів за короткий час на той рівень, який ми бачили наприкінці зборів. Ви зрозумійте, що ми провели три збори, тренувальна програма була запланована на кожен день і підлаштована під конкретну дату відновлення чемпіонату.

Зараз нам лише дозволили тренуватися в загальній групі, а от про можливі спаринги нічого ніхто сказати не може. Гадаю, як мінімум три тижні потрібно командам, аби підготуватися до офіційних ігор. Хтось вважає, що, можливо, вистачить і двотижневого циклу, але моя думка потрібно щонайменше три тижні. За цей період бажано зіграти хоча б три-чотири контрольні спаринги. Лише в такому випадку хлопців можна буде вивести навіть не на сто відсотків їхньої форми, а хоча б на сімдесят. Не більше.

Читайте также: "Прикарпаття" приступило до тренувань невеликими групами

Популярные новости