Михайло Кополовець: "Возив репетитору з німецької коньяк та цигарки, а він говорив тренерові, що я - найкращий учень"

3287 03.05 2020   16:31

Спортивний директор "Миная" Михайло Кополовець, який колись виступав за "Айнхайт" з Рудольштадту, розповів, чому не вчив німецьку мову.

"Не вчив мову, оскільки думав, що застрягну там на півроку. Не думав, що буду там два роки. Вчив мінімально. Були моменти, коли я з кимось сварився. Для цього вивчив мати, щоб вміти добре послати людину, щоб він зрозумів, що зі мною...

Коли тобі щось говорять, а ти розумієш, що це мати, ти відповідаєш українськими лайками, то вони їх не розуміють. Але коли я вивчив кілька німецьких матів, вони зрозуміли, що зі мною краще ...

Якось у мене був конфлікт із воротарем. Він мені кричав "назад", "вперед", починав мною керувати. Я йому у відповідь таких триповерхових дав, що тренер аж витріщив очі. "Нічого собі він вчить німецьку", - подумав він.

У мене був репетитор, старший чоловік. Вони хотіли підняти мій німецький на новий рівень, але я не хотів вчитися. Я йому привозив коньяк і цигарки, а він говорив тренеру, що я найкращий учень. Зі мною німецький вчили один грек і два поляка. Так ось цей учитель говорив: "Міша найкраще серед них знає мову". А я взагалі ні ### а не розумів, що до чого. Ось тренер і дивувався, як таке може бути.

Я все доводив на футбольному полі. Ти можеш вчити німецьку, але якщо ти не граєш, то що з того", - сказав Кополовець в ефірі каналу "Бомбардир".

Читайте также: Михайло Кополовець: "У Переса постійно були конфлікти з Федецьким і Тлумаком"

Популярные новости