Юрій Копина: "Вперше не ходив у церкву"

2633 25.04 2020   12:27
ФК "Рух"

Півзахисник "Руху" Юрій Копина у коментарі клубному медіацентру розповів про святкування Великодня та роботу на карантині.

– Розкажи, як відзначали цьогоріч Пасху в тебе вдома?

– Вперше в житті на Пасху не ходили в церкву, а просто стояли біля будинку і священик приходив та освячував великодній кошик. Службу Божу дивилися по телевізору, хоча можна було й піти під храм, але ми вирішили перестрахуватися. Було трохи незвично, але загалом все чудово. Тішуся, що живу в селі й маю можливість десь вийти.

– Як проходить твій карантин? Чим зазвичай займаєшся?

– Кожного разу тренер з фізпідготовки скидає нам в групу план роботи на тиждень. Тренуюся кожного дня, а от після занять вільного часу стало справді в рази більше. Проводжу його в колі сім’ї та з близькими людьми. В селі роботи вистачає. Господарки з коровами та свинями немає, але є добрячий шмат городу. Садили нещодавно картоплю. В селі трохи по іншому карантин проводять.

– Що ти думаєш про ситуацію з пандемією?

– Гадаю, коронавірус - це дуже серйозно, адже багато людей помирає. Так, я не сперечаюся, що в світі ще більше вмирають від інших хворіб, але зараз смертність збільшилась. Вважаю, що потрібно дотримуватись карантину. Маємо сидіти вдома та зайвий раз нікуди не виходити. Особливо у місця великого скупчення людей.

– Карантин в Україні продовжили до 11 травня. Як гадаєш, це правильне рішення уряду?

– Якщо провести такий невеличкий аналіз, то помітно, що у Львові машин на вулицях міста з кожним днем стає все більше. Люди, напевно, перестали настільки боятися пандемії. Вважаю рішення уряду щодо продовження карантину є правильним.

– Як, на твою думку, потрібно вирішувати ситуацію з чемпіонатом?

– Гадаю, по-спортивному правильним буде одне рішення - дограти чемпіонат. Це буде справедливо перед всіма. А чи варто його догравати вирішувати не нам. Найголовніше - це здоров’я людей. Якщо робити вибір між здоров’ям і дограванням чемпіонату, то всі адекватні люди оберуть перший варіант. Звісно, без глядачів грати також не хотілося б, але до завершення сезону залишилося буквально кілька ігор, між командами дуже мала відстань в турнірній таблиці і буде несправедливо перед нашими суперниками, якщо б чемпіонат зупинили зараз. Усе ж хочу наголосити ще раз - не нам вирішувати ці проблеми і не нам оцінювати ситуацію наскільки великі ризики для здоров’я футболістів та людей, які перебуватимуть на стадіоні.

– По твоїх відчуттях, наскільки змінилася твоя фізична форма у порівнянні з кінцем зборів у Туреччині?

– Навіть, якщо перед відновленням чемпіонату нам дадуть два тижні, аби привести себе в тонус, ми не будемо в тій формі, у якій хотілося б. Все одно фізично ми набиратимемо під час ігор. Це буде дуже важко, адже ми дуже багато втратили порівняно з тим, як ми виглядали наприкінці зборів. Прикро, що наша праця, яку ми проробили нівелюється. Скільки б наодинці ми не тренувалися, але це зовсім інше, аніж коли ти займаєшся з командою з м’ячами.

– Ти вже засумував за партнерами по команді?

– Якщо бути відвертим, то дуже. Вдома я вже просто дурію. Ніколи в кар’єрі ще такого не було, щоб я стільки відпочивав. Телефоную час від часу до Івана Брікнера та Ігоря Дуця. Цікавимося, як один в одного справи.

– Зараз у світовому футболі клуби скорочують на половину зарплати гравців. В "Руху" також було скорочення, але не суттєве. Як сприйняв цей факт?

– Ставлюся до цієї ситуації з розумінням. Не можу сказати, що це несправедливо, адже ми зараз не працюємо. Нам взагалі могли нічого не платити, але нам дали більшу половину зарплати. Гадаю, кожен до цього ставиться з розумінням.

– Після завершення карантину яку країну хотів би відвідати?

– Навіть не знаю, важко відповісти. Коли завершиться карантин, я щонайменше ще місяць буду до цього ставитися з осторогою. Не може такого бути, що в один день коронавірус зникне. Це довгий процес, відтак, гадаю, що наше життя вже не буде таким, як раніше.

Читайте также: Андрій Коробенко: "Щоразу - ніби день бабака"

Популярные новости