Олександр Ільющенков: "Проводжу час на кухні"

2820 15.04 2020   10:47
Фото - Денис Руденко, Footboom

Голкіпер "Руху" Олександр Ільющенков, який мешкає у Львові, у коментарі медіацентру "жовто-чорних" розповів, як проводить свій час у період карантину.

- Розкажи, як сім’я Ільющенкових святкувала Вербну неділю?

- Ми вдома були. Ранок неділі провели біля телевізора, дивились трансляцію богослужіння у Київському соборі. Звичайно, хотілось за традицією піти в церкву, посвятити вербу, але у зв’язку з ситуацією в країні, маємо дотримуватись правил карантину, дбати про здоров’я - своє та інших.

- Коли востаннє був у центрі Львова?

- Давно, ще як зі зборів з Туреччини повернулись. Вийшов на площу Ринок, дивлюсь, а там порожньо, людей немає. Аж здивувався. Перший раз таку картину побачив. А раніше й уявити не міг. В магазин виходжу рідко, зазвичай замовляю доставку онлайн. Коли треба купити щось терміново, виходжу в магазин у масці. Дуже прикро, що деякі люди не дотримуються правил карантину. Особливо дивує, коли дивлюсь у вікно на вулицю: у дворі батьки з дітьми - усі без масок. Якщо не будемо притримуватись умов безпеки, то для чого нам тоді той карантин?

- Сашко, у тебе двоє дітей. Тому, мабуть, вдома не сумно?

- Так, проводжу багато часу разом з сім’єю. Тішусь, що є змога приділити більше уваги інтелектуальному розвитку доньки та сина. Хто не має дітей, може сказати, що це легко, але повірте мені, навчання дітей - це нелегка справа. Часу на себе практично нема. До речі, син за цей час вже гарно читати навчився. Прочитає і вже може переказати. Стараюсь синові менше вмикати мультфільми, він у мене любить програми про природу дивитись на "National Geographic". Вже навчився писати, і це дуже радує нас і з дружиною, гордимося його успіхами. Поки є така можливість, насолоджуюсь кожною хвилиною, проведеною у сімейному колі. Ми віримо, що все якнайшвидше повернеться в норму.

- Під час карантину Руслан Марушка, до прикладу, вивчає англійську, Ярослав Мартинюк з дітьми садить дерева. Також в Інстаграмі підгледіли за Ігорем Дуцем, як він у переддень своїх уродин садив картоплю. Чим ти займаєшся, до чого раніше не доходили руки?

- З раннього віку вмію куховарити. Але коли був футбол, то нечасто куховарив. Тепер набагато більше проводжу часу на кухні. Зараз вирішуємо з дружиною, що такого смачненького приготувати на Великдень (сміється). Також у вільний час читаю книгу Олександра Шовковського "Все в твоїх руках". Добре, що є ліс під боком, щодня виходжу на пробіжку. Опісля цього вже займаюсь вправами, які нам скидує тренер з фізпідготовки. Чи при мені ще моя воротарська реакція? Гадаю, вона нікуди не ділась, все таки ми ж у відпустку ходимо на місяць-півтора. Головне, себе у тонусі тримати, і все буде добре. Треба пережити цей період. Правда, хочеться чимпошвидше вже повернутись на тренування, на футбольне поле...

Читайте также: Микола Кухаревич: "Маємо разом пережити пандемію"

Популярные новости