Юрій Романюк: "Кварцяний називав мене Рожищанським Пеле, примушував в шашки грати та книжки читати"

2014 28.03 2020   10:53
Фото - fcrukh.com

Захисник "Руху" Юрій Романюк розповів клубній пресслужбі про етап своєї кар'єри у "Волині" та Віталія Кварцяного.

- У тогочасній "Волині" грали переважно хлопці твого віку - 18-19 років. Ви були морально готовими до того, що вам одразу доведеться грати на такому високому рівні - проти "Шахтаря" та "Динамо"?

- Нас ще у 17 років підпускали до тренування з основною командою. Це було ще тоді, коли "Волинь" йшла в УПЛ на 5-му місці. Потім у другому колі з нас зняли очки, далі наклали трансферний бан… Виходу не було, як випускати на поле молодь.

Доводилось виходити і грати. Пригадую, їдемо у Київ грати проти "Динамо", а я не знав, що буду робити. У них там Ярмоленко, Дерліс Гонсалес… Думав, вони зараз нас як почнуть возити, голів 10 наб’ють. Так, у нас у складі теж було кілька досвічених футболістів: Діденко, Герасим’юк, Горопевшек, а все решта - молодь: я, Чепелюк, Петров, Никитюк…

Читайте также: Юрій Романюк: "Мілевський пробував залицятись до моєї дівчини"

- Школа життя від Кварцяного вас загартувала?

- Людям цікаво послухати Кварцяного на прес-конференціях, але коли потрапляєш сам туди, розумієш, що це не так весело. Слабаки під його керівництвом не грали. Після програних матчів, коли Віталій Володимирович був у поганому настрої, по роздягальні могли літати пляшки і навіть стільці.

В такі моменти нікому не хотілось потрапити під гарячу руку. Тому, коли дізнались, що він вже не буде тренувати команду, багато хто видихнув з полегшенням. Коли Кварцяний був веселим, то любив з хлопців жартувати, але вже по-доброму. Мене, до прикладу, називав Рожищанським Пеле. Примушував в шашки грати, книжки читати. Ще фото навіть збереглось, як Чепелюк і Петров у поїзді їдуть і шахи грають.

- З ким із того складу "Волині" товаришуєш дотепер?

-З Чепелюком, Хомченком. Часто зідзвонюємося з Богданом Шустом. Він для мене свого роду як наставник був. Коли поїхали на збори в Індію, кожен день планка, кожен день - прес. Богдан сам фанат цієї справи, постійно цим займається, і мене змушував.

- Як взагалі так трапилось, що "Волинь" свого часу поїхала на збори аж в Індію? І які враження залишились від поїздки у таку екзотичну країну?

- Сергій Кравченко запропонував туди поїхати, бо була така можливість. Хороший готель, якісні поля. Грали там проти віденського "Рапіда", молодіжки англійського "Вотфорда". Спаринги вийшли хороші. І людей багато на матчі приходило, я стільки вболівальників на стадіоні ще ніколи не бачив. Коли йдеш в екіпіровці, всі хочуть з тобою сфотографуватись, ніби ти Роналду чи Мессі.

Мені 18, тому було приємно. Але скажу так: я побув там три дні і одразу додому захотів вернутись. У них каналізації відкриті, по вулиці пройти неможливо, бо в повітрі стоїть страшний сморід. Ще й спека надворі!

Пробули там два тижні, хоч мали бути три. Коли вилетіли з турніру, нам пропонували ще на сім днів залишитись, але Кварцяний не дуже хотів. Тому я дуже тішився, коли додому повернувся, ми з вами у прекрасній країні живемо! А з Індії привіз каву, чай, маски для обличчя, які сестрі подарував, одяг та інші сувеніри, - сказав Романюк.

Читайте также: Юрій Романюк: "Відмовив російському клубу, адже їхати в Росію - це проявити неповагу. Зі мною тато не говорив би"

Популярные новости