Максим Єрмоленко: "Головне, аби світ якомога скоріше впорався з вірусом"

2225 18.03 2020   11:37

Нападник "Металіста 1925" Максим Єрмоленко підсумував зимові тренувальні збори, а також оцінив свою фізичну форму.

- Позаду зимові збори, як їх оціниш?

- Загалом, я задоволений цим етапом підготовки, вважаю, що тренерському штабу вдалося підвести команду до старту Чемпіонату у гарних фізичних кондиціях. Ми зіграли досить багато непоганих спарингів, здобули вісім перемог.

- Але в заключному матчі збору наша команда мінімально поступилися "Гірнику-Спорт"...

- У цьому матчі ми програли по ділу, суперник заслуговував на перемогу, у них було більше гольових нагод і вони їх реалізували. Ми більше контролювали гру, але припустилися багатьох помилок. Ввважаю, що основною причиною є перехід зі штучного покриття на натуральне. Наша команда грає через велику кількість коротких та середніх пасів, тому і поле вносило певні корективи. Суперник грав більше на контратаках та йому, мабуть, було легше адаптуватися.

- Як оціниш свою форму на даний момент?

- На мою думку, команда до сезону підходить в оптимальному фізичному стані, можу це сказати і про себе особисто. Були матчі, коли грав усі 90 хвилин і відчував себе чудово.

- Через спалах коронавірусу Чемпіонат може бути призупинено або ж матчі відбуватимуться без присутності глядачів (розмова - 16 березня. - Ред.). Що думаєш з цього приводу?

- Звичайно, це дуже прикро і сумно. Минулого тижня дивився матчі єврокубків, а у неділю деякі матчі УПЛ. Таке відчуття, що дивишся якийсь товариський поєдинок, немає тих емоцій, особливо, коли забивають гол, радіють, а на стадіонах тиша. Не та атмосфера, коли з глядачами. Набагато легше грати та відчуватти їхню підтримку. Зараз головне, аби весь світ впорався з цим вірусом, люди одужали і повернулися до нормального життя.

Ми дуже ретельно готувались останні два місяці, для кожного футболіста гра - це свято. Просто тренуватися - це одна справа, а офіційні матчі - зовсім інше. Звісно, хочется грати, я розумію, що дуже багато буде залежати від рішення УЄФА. Наразі у турнірній таблиці Першої ліги всі команди йдуть шільною групою, запекла боротьба. Звичайно, всім нам хочеться грати.

Читайте также: Андрей Демченко: "Окончание сборов - это чемоданное настроение"

Популярные новости