Іван Брікнер: "У матчі проти "Сталі" мене показали по телевізору, а в селі це дорого вартує"

1980 02.02 2020   19:43
Официальный сайт "Руха"

Гравець "Руху" Іван Брікнер в інтерв’ю прес-службі клубу розповів про свій етап кар֦’єри, який пов’язаний із виступами в складі "Олімпіка".

-Із "Сумами" в мене завершився контракт. Я вирішив не продовжувати угоду, адже в мене було кілька варіантів продовження кар’єри у Першій лізі. До мене подзвонив один агент і запропонував поїхати на перегляд у донецький "Олімпік". Я приїхав туди, потренувався три дні і все. Пам’ятаю, була зима, лежав великий сніг і проявити себе було важко. Після заняття мені подякували і сказали, що передзвонять. Далі "Олімпік" поїхав на гру, а я – додому. Вже й не сподівався, що мене з команди хтось набере. Згодом зі мною на зв’язок вийшов агент і сказав, що Президент клубу хоче, щоб я приїхав на традиційний турнір пам’яті Макарова та зіграв за "Олімпік" кілька ігор. Все так і сталося. У підсумку, зі мною підписали контракт.

– Твій дебют за "Олімпік" у Прем’єр-Лізі був особливим, адже відбувся на "Арені-Львів" у матчі проти "Сталі" Леоніда Кучука. Які тоді пережив емоції?

– Для мене це один з найбільш пам’ятних моментів у кар’єрі. Зараз взагалі ця історія відкрилася новими барвами, адже розумію, що дебютував проти тренера, з яким вже встиг попрацювати. На трибунах більшість людей були мої персональні вболівальники: батьки, рідні, друзі (Сміється). Я вийшов наприкінці поєдинку на кілька хвилин, зіграли в нічию – 0:0. Я встиг один раз пробити, але як завжди - мимо (Сміється). Після матчу отримав багато дзвінків з привітаннями. В селі мене показали по телевізору, а це дорого вартує.

– Наскільки важким був шлях до основи команди?

– У кожній грі Санжар давав мені ігрову практику: спершу випускав на п’ять хвилин, згодом – на десять. Важко було адаптуватися, адже це зовсім інший рівень у порівнянні з Першою лігою: інші швидкості, потрібно в лічені секунди приймати рішення. В "Олімпіку" були такі гравці, як Богданов, Нємчанінов, Поступаленко, Гришко. Вони зіграли багато ігор в елітному дивізіоні. Тоді у нас була хороша команда.

– Сезон 2016/17 років для "Олімпіка" був історичним, адже команда у підсумку зайняла четверту сходинку. Чим найбільше тобі запам’ятався той чемпіонат?

– Це був фантастичний період для клубу. В тому чемпіонаті я забив свій дебютний гол в елітному дивізіоні в матчі проти "Чорноморця". Я довго не міг повірити, що це сталося, був шокований. Пам’ятаю, коли радів, то Сергійчук мене збив з ніг. Я йому ще відповів: "Міша, що ти робиш? Хочеш травму мені нанести?" (Сміється). Лише по завершенню матчу усвідомив, що забив.

Читайте также: Іван Брікнер: "Краще б "Суми" набагато швидше знялися з чемпіонату, аніж так ганьбитися"

Популярные новости